SDXC - nový standard paměťových karet formátu SD

vydáno 27. 1. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Datová média

Tagy: CES 2009, paměťová karta, Panasonic, SD, SDCA, SDHC, SDXC

Panasonic - logo

SD Card Association (SDCA), jejímž je společnost Panasonic zakládajícím členem, ohlásila novou generaci paměťových karet SD – SDXC (zkratka pro SD eXtended Capacity), který představuje nový standard pro ukládání dat. Kapacita těchto karet se bude pohybovat od 32 GB do 2 TB.

Standard SDXC bude sloužit jako specifikace jak pro samotné paměťové karty formátu SD o kapacitě přes 32 GB, tak pro zařízení, na nichž budou tyto karty provozovány. Nové paměťové karty budou uživatelům nabízet kapacity až do 2 TB při rychlostech čtení / zápisu 300 MB/s.

Paměťová karta SDXC

Společnost Panasonic podporuje zavedení a vývoj standardu SDXC a plánuje uvést na trh paměťovou kartu o kapacitě 64 GB, tedy více než má současný dvojvrstvý disk Blu-ray. Tato novinka umožní uživatelům pohodlnější ukládání větších datových objemů, takže si všechny důležité okamžiky svého života budou moci vychutnat ve vysokém rozlišení.

Panasonic podporuje používání a aplikaci paměťových karet SDXC, neboť právě taková úložná zařízení mohou zajistit dostupnost obsahu v kvalitě HD, který tak půjde snadno pořizovat, sdílet, přenášet a jinak s ním manipulovat. Paměťové karty SDXC umožní pohodlný přenos velkých datových objemů obsahu HD z jednoho zařízení na druhé.

Ceny a dostupnost paměťových karet Panasonic SDXC budou zveřejněny později.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře