Samsung vyzývá Microsoft na souboj s hybridem Galaxy Book

vydáno 7. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: hybridní zařízení, konvertibilní notebook, MWC 2017, Samsung Galaxy Book, tablet

Microsoft už není jediným hráčem na trhu s hybridním zařízením označeným jako Book. Na souboj ho vyzývá Samsung, který na Mobilním světovém kongresu odhalil své vlastní želízko do ohně v tomto segmentu v podobě Galaxy Book.

Galaxy Book bude zpočátku dostupný ve dvou verzích, které se budou lišit především velikostí displeje: 12“ a 10“.

Větší z obou modelů je vybaven 12palcovým AMOLED HDR displejem fungujícím v rozlišení 2 160×1 440 pixelů a poháněn je procesorem Intel Kaby Lake i5, až 8 GB RAM a až 256GB SSD úložištěm. Tělo přístroje je jen 7,4 mm tenké.

K dispozici je taktéž podpora pera S Pen (stejně jako u menšího modelu), které nabízí 4 096 úrovní tlaku a je vybaveno 0,7mm špičkou. Konvertibilní laptop pak disponuje 39Wh baterií, která stačí na 10 hodin fungování na jedno nabití. K podpoře Wi-Fi je možné volitelně přidat také LTE. Vzadu se nachází 13MP fotoaparát, vepředu pak snímač 5MP.

Menší model je pak vybaven standardním 10,6palcovým Full HD LCD panelem, procesorem Intel Core M3, 4 GB RAM a až 128 GB prostoru na eMMC úložišti. Vepředu je pak umístěn 5MP fotoaparát pro videohovory. Baterie s kapacitou 30,4 Wh zvládne tablet pohánět opět 10 hodin. Ačkoliv je 10“ tablet menší, je se svými 8,9 mm trochu tlustší.

Oba stroje běží na Windows 10, jsou rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet a nabízejí konektivitu USB typu C (jeden port na menším modelu, dva na tom 12palcovém) a rychlonabíjení.

Cenu ani dostupnost zatím neznáme.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře