Samsung se na QLED TV údajně chystá v roce 2019

vydáno 18. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: displeje, kvantové tečky, LCD, OLED, QLED technologie, quantum dot, Samsung

Zdá se, že Samsung zcela ignoruje technologii OLED a v nejbližší době se bude věnovat pouze starší LCD technice, načež plynule přejde na novou generaci televizí, která se označuje jako QLED.

Portál Digitimes přišel s informací, že by se QLED zařízení s logem Samsungu mohla na trh dostat v roce 2019. Jihokorejský výrobce v současnosti nabízí vylepšené LCD TV s nanovrstvou kvantových teček mezi LCD panelem a LED podsvícením. V příštím roce pak podle Digitimes nahradí pasivní barevné filtry před pixely z tekutých krystalů barevným filtrem z kvantových teček.

LCD s kvantovými tečkami je nicméně krátkodobou strategií před přesunem na QLED (quantum dot LED) displeje, což je forma samovyzařující technologie displejů.

Samsung plánuje začít s výrobou QLED TV v roce 2019. QLED televize budou mít nižší výrobní náklady a delší životnost než OLED modely. Jejich výroba ovšem v současné době čelí technologickým problémům, zejména nízké životnosti modrých QD materiálů, či tomu, jak přesně a pravidelně pokrýt červené, zelené a modré QD materiály.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře