Samsung přivádí novou UltraHD sérii F9000 do Británie a USA

vydáno 29. 7. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa

Tagy: 4K, F9000, Samsung, Samsung F9000, televize, televizor, ultraHD

Před pár měsíci Samsung oznámil, že svoje UltraHD vlajkové lodě – televizory ze série F9000 – hodlá vypustit na trh v Jižní Koreji. Nyní už však rozšiřuje svoje působení, a tak se 55 a 65palcoví mackové konečně podívají i do Spojených států a do Velké Británie.

Samsung oba modely vypustí sice až v průběhu srpna, před-objednávky jsou však už nyní funkční a cenově z hlediska technologických pionýrů (nebo chcete-li early adopters) nejde zase o takové pálky. I když ne asi každý vytáhne z kapsy přes sto tisíc korun, že? 55palcový model každopádně vyjde na 5 499 dolarů (nebo 3999 liber). O deset palců větší monstrum pak zvýší cenovou hladinu ještě o 2 000 dolarů, popřípadě 2000 liber.

Samsung 55F9000 (US)

Cenově se tak Samsung dorovnává Sony, se kterou se tak nyní pustí do otevřené války o zákazníky. A čím že to vlastně útočí? Obě televize samozřejmě nativně zvládnou video záznam ve 4K. Obě vlastní Quadmatic Picture Engine, s jehož pomocí lze videa s menším rozlišením pohodlně upscalovat. A nechybí ani nejnovější Smart Hub na ovládání gesty a hlasem, a „pojistka“ do budoucna Evolution port, s nímž se televize pohodlně přizpůsobí budoucím 4K standardům. Velmi zajímavý je pak i 70W reproduktor s DTS premium zvukem.

Ačkoli softwarově i vnitřnostmi budou britské i americké zobrazovače totožné, malinký rozdíl lze přece jen najít. Zámořský televizor by totiž měl mít výrazně designovější prohnutý stojan, zatímco britská (a tedy zřejmě i evropská verze jako taková) verze bude stát na podobném modelu, jaký má série F7000.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře