Samsung OmniaHD - přelomový komunikátor s vysokým rozlišením

vydáno 3. 4. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 3D, 720p, AMOLED, DLNA, GPS, HD, HD Ready, HSDPA, HSUPA, i900 Omnia, komunikátor, microSD, mobilní telefon, MP3, OmniaHD, QHD, qik.com, Samsung, SD

Samsung logo

Samsung Electronics Co., Ltd, přední výrobce mobilních telefonů, představil na Mobile World Congress svůj nekompromisní multimediální přírůstek Samsung OmniaHD. První plně dotykový telefon společnosti Samsung s operačním systémem Symbian umožňuje jako první na světě nahrávání a přehrávání videa ve vysokém rozlišení 720p. Světové prvenství si připisuje také díky největšímu displeji používajícím technologii AMOLED.

Samsung OmniaHD se na Mobile World Congress řadí do portfolia inovativních mobilních zařízení Samsung, které podporují nejpokročilejší multimediální funkce a nejrychlejší datovou komunikaci. Uživatelé se tak mohou těšit na kompletní multimediální řešení na té nejvyšší úrovni.

Samsung OmniaHD je nejnovější, vysoce výkonný telefon s plně dotykovým displejem, ve kterém se snoubí elegantní styl, podpora multimédií i funkce oceňované náročnějšími uživateli. Telefon navazuje na fenomenální úspěch a odkaz loňského modelu Samsung i900 Omnia a dále posiluje vedoucí postavení společnosti Samsung jakožto výrobce plně dotykových multifunkčních telefonů.

Samsung OmniaHD je nositelem úchvatného designu s elegantní povrchovou úpravou a díky podpoře HD a displeji AMOLED o úhlopříčce 3,7" dokáže nabídnout to nejlepší z digitální zábavy. Dotykový displej používající technologii Active Matrix Organic Light Emitting Diode (AMOLED) zobrazuje nedostižně jasné tóny, živé barvy a větší jas i na přímém slunečním světle, a to vše při nižší spotřebě energie.

Mobilní telefon Samsung OmniaHD

Brilantní HD

Funkce nahrávání videa ve vysokém rozlišení vám umožní zachytit vzácné okamžiky ve vašem životě v HD (720p) kvalitě. Prostřednictvím technologie DLNA navíc můžete sledovat nahrávky ve vysokém rozlišení na televizi s HD rozlišením a prostřednictvím služby qik.com sdílet vaše videa přímo v okamžiku, kdy je nahráváte.

Displej s rozlišením QHD, poměrem stran 16:9 a barevným rozlišením 16 mil. barev doprovázený stereo reproduktory otevírá zcela nový svět mobilního světa multimedií, ve kterém si uživatelé mohou i při pohybu či cestování vychutnat videa v SD (Standard Definition) nebo HD (High Definition) rozlišení ve filmové kvalitě a s titulky.

Brilantní konvergence

Díky vestavěnému fotoaparátu se špičkovým rozlišením 8 megapixelů můžete s tímto telefonem pořizovat fotografie, které si kvalitou nezadají se samostatným digitálním fotoaparátem. Samsung OmniaHD tak zaručuje, že fotografie vašich přátel nebo rodiny budou vždy co nejlepší.

Uživatelé mohou také využívat výhod superrychlého internetového připojení dosahujícího rychlosti 5,76 Mb/s v případě HSUPA a 7,2 Mb/s v případě HSDPA. Je tak velice snadné stáhnout nebo nahrát skladbu ve formátu MP3 o velikosti 4 MB za méně než 10 sekund a klip o velikosti 40 MB během jedné minuty. Displej o úhlopříčce 3,7" s automatickým otáčením vám umožní surfovat po internetu téměř tak, jak jste zvyklí na počítači.

Mobilní telefon Samsung OmniaHD

Díky GPS s integrovaným kompasem je telefon Samsung OmniaHD vhodný jak pro pěší, tak i pro řidiče. Dotyková navigace a hlasové navádění prostřednictvím stereo reproduktorů umožňuje řidičům snadno a bezpečně najít správnou cestu.

Interní paměť s velkorysou kapacitou (k dispozici jsou varianty nabízející 8 nebo 16 GB) doplněná 32 GB paměťovou microSD kartou vám umožní uložit až 48 GB dat, což odpovídá 35 filmům v DVD kvalitě nebo 18000 fotografiím s rozlišením 8 megapixelů.

Brilantní interakce

Díky svému snadnému a intuitivnímu rozhraní s podporou 3D umožňuje Samsung OmniaHD uživatelům jednoduché a pohodlné ovládání, a to vše i při pohybu a při současném provádění dalších činností. Díky pohybem ovládaným funkcím, mezi něž patří i 3D hry, si uživatelé mohou vychutnat nebývale dokonalé mobilní multimediální zážitky intuitivním a zábavným způsobem.

Kromě toho vám mobilní widget Samsung ovládaný dotykem jednoho prstu poskytuje aktuální informace dle vašeho vlastního výběru, a nabízí tak personalizované rozhraní, přes které můžete přistupovat k nevyčerpatelnému bohatství informací na internetu.

„Samsung OmniaHD je pro nás neuvěřitelně zajímavý produkt, protože dokonale odpovídá potřebám dnešních spotřebitelů, kteří požadují vzrušující multimediální zážitky kdykoli a kdekoli,“ uvedl JK Shin, výkonný viceprezident a vedoucí divize Mobile Communication společnosti Samsung Electronics.

„Samsung OmniaHD je ztělesněním vize, na kterou se Samsung v oblasti mobilních telefonů zaměřuje – nabídnout prémiové telefony uživatelům, kteří požadují funkčnost, styl, použitelnost i zábavu v jednom inovativním zařízení,“ dodal JK Shin.

Další informace o telefonu Samsung OmniaHD naleznete na adrese http://OmniaHD.samsungmobile.com.

Předpokládané uvedení na český trh v květnu 2009 za doporučenou cenu 16999,– Kč.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře