Samsung na IFA představil Galaxy Note II a fotoaparát s Androidem

vydáno 31. 8. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: Android, Jelly Bean, Samsung, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II

Samsung jakožto největší výrobce mobilních zařízení na světě samozřejmě na berlínské IFA představil spoustu dalších produktů, největší pozornost na sebe ale strhly dva přístroje s operačním systémem od Google: Samsung Galaxy Note II a Samsung Galaxy Camera.

První zmíněný je nástupcem veleúspěšného phabletu Galaxy Note a přináší téměř stejnou funkcionalitu. Jen s podstatně nabušenějším hardwarem. Displej je tentokrát o poměru stran 16:9, takže se na něm bude o něco lépe dívat na filmy. Vybavený k tomu je dostatečně, pět a půl palce široký zobrazovač má totiž rozlišení 1280×720 pixelů a jelikož se jedná o Super AMOLED technologii, měl by mít výbornou čitelnost a pozorovací úhly.

Zařízení požene nový čtyřjádrový procesor Exynos přímo z díle Samsungu, jenž poběží na frekvenci úctyhodných 1.6 Ghz na jádro. Kvůli tomu přibyla baterie s vyšší kapacitou (3100 mAh), na velikosti ani tloušťce se to ale neprojevilo – zařízení je pouhých 9.4mm tlusté. A to nesmíme zapomenout na 8 Mpix fotoaparát se schopností natáčet 1080p videa a samozřejmě na nový stylus, jehož gumová pokrývka by měla práci s ním o něco přibížit klasické práci s tužkou a s papírem.

Samsung Galaxy Note II

Jinak je zařízení po designové stránce velice podobné nedávno představenému Galaxy SIII. Až druhý Note dorazí na trh, poběží na nové verzi Androidu Jelly Bean, což jistě potenciální kupce potěší – novinky od Samsungu donedávna vycházely vždy s o „model“ starším Androidem.

Samsung Galaxy Camera

Druhou novinkou představenou na IFA je Samsung Galaxy Camera. Jak už samotný název napovídá, jedná se o kompaktní fotoaparát, který se zapadá do řady mobilních zařízení Galaxy, a tedy běží na operačním systému Android (opět Jelly Bean, tedy 4.1).

Šestnáctimegapixelový 1/2.3″ BSI CMOS senzor bude přijímat světlo skrze optiku s jednadvacetinásobným zoomem a světelností f/2.8–5.9. ISO se nevyšplhá přes hodnotu 3200. 4.8" LCD displej bude samozřejmě dotykový a informace k němu budou putovat díky čtyřjádrovému procesoru (tentokrát „jen“ s frekvencí 1.4Ghz). Prostor na aplikace a obrázky? 8GB. Foťáček bude možno připojit přes wi-fi nebo přes 3G/4G síť.

Samsung Galaxy Camera

Samsung není první, kdo s takovým zařízením přišel – jako první se o to nedávno pokusil Nikon a příliš nadšených reakcí nesklidil. Nutno ale podotknout, že Samsung má s Androidem podstatně větší zkušenosti a měl by být schopný doručit kvalitní produkt. Takový fotoaparát samozřejmě bude vhodný především pro mladé uživatele – fotografie budou moci sdílet na všech známých sociálních sítích okamžitě, a to buď přes jednotlivé aplikace, kde si rovnou prohlédnou reakce přátel, nebo klasicky přes sdílecí „tlačítko“.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře