Samsung na CES 2009 otevírá nové obzory interaktivity

vydáno 9. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Televizory, Foto a video | 4 komentáře

Tagy: 4C, B6000, BD-P4600, Blu-ray, CES 2009, Crystal TV, DLNA, Full HD, HMX-H106, HT-BD8200, Internet@TV, LCD, LED, Medi@2.0, PDP, plazma, přehrávač, Samsung, seamless experience, SMX-F34, SSD, televizor, USB, videokamera, WB500, Wi-Fi, Yahoo!, YouTube

Samsung logo

Společnost Samsung představuje novou kategorii LED TV, prohlubuje obsahovou spolupráci s Yahoo!, odhaluje intuitivní uživatelské rozhraní a vyvíjí Crystal TV  – design pro nový digitální životní styl.

Další krok ve strategii zvané seamless experience (zážitek bez zábran) – větší interaktivita, intuitivnější uživatelské rozhraní a ekologické technologie – dnes učinila společnost Samsung na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES 2009, kde představuje řadu nových produktů a funkcí na výroční tiskové konferenci. Portfolio produktů značky Samsung bude vystaveno na stánku 11033 v hlavní hale Las Vegas Convention Center a také v pavilonu inovací.

Letošní novinky získaly společnosti Samsung dosud nevídaných 46 ocenění za inovace, čímž byla opět potvrzena vedoucí pozice společnosti v oblasti displejů, digitálních hudebních přehrávačů a systémů domácího kina. Potvrdil se i rostoucí závazek společnosti Samsung k vytváření ekologických produktů.

Výsledkem je druhá vlna projektu seamless experience, kterou Samsung představil v roce 2008 a je založená na přístupu k vývoji produktů označovaném 4C – content, creativity, connectivity, components (obsah, kreativita, konektivita a komponenty). Další kolo je zaměřeno na životní styl zákazníků, kteří musí čelit obrovskému množství voleb.

LED podsvícení LCD televizí pokračuje do nižších řad

Samsung vytvořil samostatnou kategorii v produktové řadě HD televizorů pro rok 2009. Nová řada LED televizorů stanoví nový standard pro kvalitu obrazu a energetickou úspornost. Letos Samsung představí kompletní řadu LED TV s úhlopříčkami od 40 do 55 palců, které dosahují dosud nevídaných kontrastních poměrů.

Samsung HDTV LED 8000

Všechny LED televizory splňují ekologickou vizi společnosti Samsung díky spotřebě nižší až o 40 % v porovnání s obvyklými LCD televizory s CCFL podsvícením. Tato hodnota výrazně přesahuje přísné požadavky norem Energy Star 3.0. Nové televizory tedy spotřebovávají výrazně méně elektrické energie, neobsahují rtuť a jsou vyrobeny z ekologických materiálů.

Součástí této řady je model B6000, nejtenčí LED TV na trhu, s tunerem zabudovaným do těla a věšákem na zeď, díky němuž je mezera mezi televizorem a zdí pouhé 2 centimetry! LED televizory řad 6, 7, 8 a 9 byly všechny oceněny cenou za inovace.

„Díky technologii LED se mohou diváci těšit na ten nejkvalitnější obraz, jaký může LCD televizor nabídnout,“ říká Ondřej Lukáč, produktový manažer AV techniky společnosti Samsung a dodává: „LED televizory značky Samsung jsou navíc energeticky úsporné a odpovídají nejnáročnějším požadavkům zákazníků v designu.“

Rozšířená spolupráce s Yahoo!

CES 2009 je milníkem ve vztahu společnosti Samsung a Yahoo! díky spuštění Internet@TV – Content Service pro televizory s plochými displeji. Tato služba umožní majitelům televizorů využívat bohatou škálu digitálního obsahu díky řadě widgetů. Všechny LED TV řad 7, 8 a 9, LCD a plazmové televizory budou tyto nové služby, přístupné přes drátové či bezdrátové připojení k internetu, podporovat.

Internet@TV – Content Service přináší řadu zajímavého obsahu a služeb přímo na obrazovky televizorů Samsung. Zahrnuje služby poskytované přímo Yahoo! – Flickr™, Yahoo! News, Yahoo! Weather a Yahoo! Finance, i obsah třetích stran, jako například USA TODAY®, YouTube™, eBay® a Showtime Networks®. Aplikační platforma Yahoo! Widgets Engine, využívající javascriptové a XML aplikace je základem Internet@TV – Content Service. Je otevřená, a umožňuje tedy i ostatním vývojářům tvořit další nové a zajímavé aplikace. Dostupnost jednotlivých widgetů je dána regionem připojení k internetu.

Blu-ray přehrávač Samsung BD-P4600

Vznik Internet@TV – Content Service je zásluhou iniciativy Samsung nazvané Medi@2.0 a klíčovou součástí projektu seamless experience. Samsung také vylepšil svou službu Content Library Flash, která umožňuje stahovat obsah ze serverů Samsungu přímo do televizoru. Skvělý zážitek může být ještě lepší díky blu-ray přehrávači BD-P4600, který je nejtenčím blu-ray přehrávačem na světě. Jistě zaujme funkcí automatické úpravy nastavení obrazu, jejímž výsledkem je dosažení nejvyšší možné kvality obrazu na televizoru Samsung.

Blu-ray BD-P4600 je vlajkovou lodí dosud představených blu-ray přehrávačů – těšit se můžete na tři samostatné přehrávače a tři systémy Blu-ray domácího kina, včetně HT-BD8200, což je první Blu-ray sound bar.

Dotek barvy, dotek ruky, propojení

Samsung opět potvrzuje svou vedoucí pozici na poli designu a dále vylepšuje loňský úspěšný designový koncept Crystal TV, patentovanou technologii, která proměnila tradiční klavírní čerň v okouzlující povrch jemně hrající barvami. Samsung letos rozšířil paletu barev o chrom, který najdete na LED modelech pro rok 2009.

Samsung také rozšířil možnost bezdrátového šíření HD obsahu mezi různými produkty. Řada plochých HD televizorů je vybavena technologii Wireless DLNA. Vybrané blu-ray přehrávače zase mají technologii Wi-Fi a součástí balení je USB Wi-Fi adaptér.

Stejný citlivý a intuitivní přístup zvolil Samsung i pro propojení ostatních produktů. Digitální fotoaparát WB500 jako první na světě nabízí úhel záběru široký 24 mm, 10× optický zoom, díky kterému je kreativita snadná a fotografie ukazují to, co viděly vaše oči. WB500 také dokáže zaznamenávat video v HD rozlišení.

HD videokamera Samsung HMX-H106

Na CES 2009 bylo představeno také šest nových videokamer, včetně HMX-H106, špičkové HD kamery, která je jako první vybavena 64 GB solid-state diskem. Ten přináší rychlejší zápis a větší spolehlivost při záznamu. Samsung také předvedl SMX-F34, digitální videokameru kompatibilní s YouTube™.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Samsung na CES 2009 otevírá nové obzory interaktivity

Vložil Panzer.Dragon (bez ověření), 12. Leden 2009 - 0:53

Obrázek uživatele Panzer.Dragon

jako vzdy plno chyb cetl,jsem jen o tv a 6 a 8 rada neni led

Re: Samsung na CES 2009 otevírá nové obzory interaktivity

Vložil d.f.h, 12. Leden 2009 - 10:19

Obrázek uživatele d.f.h

Jako vždy – připomínky směřujte na autora článku, resp. tiskové zprávy. Určitě bude rád, že mu ji někdo opraví :-)

Re: Samsung na CES 2009 otevírá nové obzory interaktivity

Vložil Panzer.Dragon (bez ověření), 12. Leden 2009 - 11:13

Obrázek uživatele Panzer.Dragon

tady sem se splet ja,myslel sem ze se to tyka uz vyslych modelu,takze to bylo ode me trochu zbrkly..

Re: Samsung na CES 2009 otevírá nové obzory interaktivity

Vložil d.f.h, 12. Leden 2009 - 12:19

Obrázek uživatele d.f.h

V pohodě, já tiskovky skutečně jen přebírám a nezasahuji do nich. Takže chyby se mohou vyskytnout, už se to párkrát stalo…