Samsung chce, aby kina nahradila projektory LED displeji

vydáno 10. 4. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: displej, kinosál, LED, obrazovka, projekce, Samsung, technologie

Displeje „Cinema Screen“ od Samsungu využívají LED technologii, jejímž prostřednictvím dodávají obraz ve 4K DCI a HDR (vysoce dynamickém pásmu). Tyto displeje však nejsou určeny pro domácnosti. Samsung je totiž prezentuje jako alternativu k filmovým projektorům pro kina.

Technologie v domácích televizorech dnes pomalu ale jistě začínají překonávat ty v kinech, a tak kina přecházejí na nové projekční technologie, například laser, aby se jim vyrovnala. Samsung věří, že nalezl alternativu k projektorům, a sice LED.

Samsung Cinema Screen s úhlopříčkou 34 stop, tedy asi 10 metrů (přesněji 10,36 metru), je svými rozměry vhodný pro kina. Kromě toho, že přináší LED obrazovou kvalitu se 4K rozlišením (4 096×2 160 pixelů), převyšuje displej taktéž DCI specifikace, nabízející kvalitu a spolehlivost digitálním kinům. (Toliko marketing Samsungu).

Pro srovnání: plátna kin mají typické rozměry úhlopříčky od 30 do 90 stop, takže 34stopé řešení se do tohoto standardu bez problémů vejde.

Aby bylo jasno, jde o skutečné LED displeje, na rozdíl od oněch LCD televizí, které Samsung označoval jako „LED TV“, z uplynulých let. Letos Samsung začne LCD displejům říkat QLED, což je poměrně matoucí.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře