Samsung a LG končí s duálními HD přehrávači

vydáno 14. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: BD-UP5000, BH100, BH200, Blu-ray, duální, HD DVD, hybridní, LG, přehrávač, Samsung, Super Multi Blue, válka formátů

Ještě minulý rok se zdálo, že hybridní přehrávače Blu-ray a HD DVD disků budou znamenat spásu pro spotřebitele, trpící ve válce dvou konkurenčních HD formátů. Teď už je jasné, že to byl krok špatným směrem.

Samsung BD-UP5000 Duo HD

Výrobci „obojetných“ přehrávačů teď řeší situaci jediným možným způsobem – ukončují jejich výrobu. Tedy abychom byli přesní, Samsung nevyrábí svůj „kombajn“ BD-UP5000 Duo HD už od února, kdy Toshiba poslala HD DVD ke dnu. Tento model se přitom na trhu objevil teprve v listopadu 2007 po téměř ročním neustálém odkládání.

Super Multi Blue přehrávače BH100 a BH200 společnosti LG se sice prodávají o něco déle, ale i jejich výroba bude v druhé polovině letošního roku ukončena. Podobný osud zřejmě čeká i Blu-ray vypalovačky s možností čtení HD DVD, které LG také vyrábí.

LG BH200

Ani jeden z výrobců nezveřejnil počet prodaných kusů těchto duálních přehrávačů, ale vzhledem k jejich vysoké ceně a celkovému vývoji situace se asi není čím chlubit. Tím se uzavírá další kapitola takzvané války formátů.

Nezbývá než doufat, že Samsung i LG budou pilně pracovat na vývoji dalších, teď už „čistokrevných“ Blu-ray přehrávačů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře