Sám na Blu-ray podruhé a snad naposled

vydáno 30. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Home Alone, Home Alone 2, MPEG-4 AVC, Sám doma, Sám doma 2, Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (Home Alone 2, 1992)

Komedie Sám doma sice není prvním filmem někdejší dětské hvězdy první velikosti Macaulaye Culkina, rozhodně ho ale nejvíce proslavila. Na Blu-ray je k dispozici už od konce minulého roku (u nás od ledna 2009 s plnou českou podporou), teď se do vysokého rozlišení chystá i její pokračování.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (Home Alone 2, FDb.cz) je posledním filmem z dále pokračující série (se skutečně velmi sestupnou tendencí), ve kterém si hlavní roli zahrál Maculay Culkin a který vznikl v režii Chrise Columbuse. Na Blu-ray se objeví díky studiu Fox, které připravuje vydání pro region A (USA) na 6. října.

Podle všech informací se bude jednat o takzvané barebone provedení, tedy disk doslova „ohlodaný na kost“. Kromě filmu s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 obrazem totiž nebude obsahovat vůbec žádné bonusové materiály, což je v dnešní době přinejmenším zarážející.

Dalším problémem je, že studio Fox své Blu-ray disky regionálně kóduje, americké vydání tedy na našich přehrávačích nebude možné spustit. Na evropské edici, která ovšem ještě nebyla ohlášena, se pak čistě teoreticky může objevit česká jazyková podpora, jako je tomu v případě prvního filmu Sám doma.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

Jsou opět vánoce a malý Kevin se znovu ztratí své rodině – tentokrát ovšem ve „městě měst“ – v New Yorku. Náhodou tu narazí na zločince Harryho a Marva z předchozího filmu, kteří právě utekli z vězení a mají s Kevinem nevyřízené účty.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (Home Alone 2, 1992)

Kevin si ale dokáže poradit v každé situaci, a tak se mu za pomoci jeho ďábelské vynalézavosti a nové přítelkyně podaří překazit zločincům jejich velkou loupež a dostane je za mříže.

Nakonec dorazí i jeho rodina a všechno samozřejmě dobře dopadne.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře