Salt osolí Blu-ray hned třemi sestřihy

vydáno 5. 11. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Blu-ray, film, Jason Bourne, Kick-Ass, MovieIQ, Picture-in-Picture, Robin Hood, Salt

Salt (2010)

Angelina Jolie sice stárne, ale akční role jí jdou stále ještě od ruky. A dokud kosti nepraskají a šlachy nevypovídají službu, proč nelézt po parapetech, neskákat z mostů na kamiony a nenakopávat pozadí špičkově vycvičeným vládním gorilám při snaze očistit své jméno?

Ano, o něčem takovém je Salt (2010, trailer). Špionážní akční thriller, jenž se pokusil navázat na inteligentní mise Jasona Bourna nazutím padesátikilové adoptivní matky poloviny afrického kontinentu do již vyšlapaných bot, jimž se bohužel ztratily scenáristické tkaničky, bez nichž Salt dobíhala do cíle jen silou vůle.

Ale film vydělal solidní peníze, chystá se pokračování a solidní edice se dočká i Blu-ray disk, jenž ctitelům manželky Brada Pitta nabídne neuvěřitelné tři sestřihy toho samého snímku. Kromě původní kinoverze totiž bude k mání i 104 minuty dlouhý režisérský sestřih a 101 minut dlouhý rozšířený sestřih (chápe někdo jeho smysl?).

Co na nich bude nového a jak se od sebe budou jednotlivé sestřihy lišit, to prozatím tuší jen sami tvůrci. Vzhledem k minimálnímu navýšení stopáže však nelze očekávat výraznější změny ve vyznění filmu, anebo snad nápravu jeho četných logických lapsů.

Salt dorazí na americký trh 21. prosince (na český dokonce o týden dřív) a jak je v poslední době zvykem, přinese s sebou i následující množství exkluzivních bonusů:

  • SALT: Declassified – pohled na vznik filmu
  • The Real Agents – zřejmě něco málo o současných agentech
  • The Modern Master of the Political Thriller: Phillip Noyce – v podstatě profil režiséra
  • False Identity: Creating A New Reality
  • MovieIQ
  • Spy Cam: Picture in Picture Track – rozbor akčních scén s pre-vizualizací, storyboardy a řadou interview z řad tvůrců
Salt (2010)

Česká distribuce zatím nepotvrdila, jestli se totožných bonusů dočkáme i u nás, což vzhledem ke zvěrstvům z uplynulých týdnů (obrazově ořezaný Kick-Ass a jednodiskový Robin Hood – recenze) vede k nutkání držet si všechny palce, že tentokrát nebudeme kupovat holé disky…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články, recenze a trailery

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře