S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně počítá, dorazí ve třetím čtvrtletí příštího roku

vydáno 7. 10. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 6 komentářů

Tagy: Blu-ray, Blu-ray 3D, film, Hobit, Lord of the Rings, Lord of the Rings: Extended Edition, Pán Prstenů, Peter Jackson, The Hobbit, The Hobbit: Extended Edition, Warner Bros.

Pán prstenů na HDmagu

Extended edice na Blu-ray

Blu-ray profily, screenshoty, technické info o rozšířených verzích:

O trilogii Pána prstenů se nejen mezi fanoušky říká, že kdo neviděl rozšířené sestřihy, jako by viděl poloviční filmy. Aby ne, každému dílu vydáním v rozšířených sestřizích přibylo v průměru kolem tři čtvrtě hodiny vystřihaných nebo rozšířených scén. Filmy mají více prostoru k nadechnutí, jsou doplněny novými dějovými liniemi nebo dokonce postavami, pro fanouška Pána prstenů prostě hotová slast. Není tedy divu, že se automaticky začalo počítat s rozšířeným sestřihem také pro prequel trilogie.

Jenže s Hobitem to bude trochu komplikovanější. Zatímco Pán prstenů vznikl podle obsáhlé knižní trilogie a trilogií zůstal, Hobit je adaptací krátké knížky a přes to bude roztažen do tří filmů. Jackson tento paradox osvětluje tím, že se pro rozšíření děje inspiroval v Tolkienových nedokončených příbězích, stejně to ale člověku nedá a musí přemýšlet, zda-li to Jackson trochu nepřehání a Hobita nenatahuje zbytečně. Bylo by nepříjemné, kdyby divákům už během prvního dílu přišlo, že režisér nemá o čem vyprávět.

Hobit

Hobit každopádně bude trilogií a člověk by tedy řekl, že když Jackson takhle uměle roztahuje stopáž, nebude mít co přidat a na rozšířené sestřihy tentokrát nedojde. Jenže režisér už jednou slíbil, že se o jejich release alespoň pokusí a jak to tak vypadá, od té doby už má jasno úplně: Hobit v rozšířeném sestřihu opravdu dorazí.

Čerstvě to potvrdilo samotné studio. Warneři totiž slaví devadesát let a k té příležitostí si vytvořili předběžný plán, jak by měl vypadat jejich příští rok po stránce DVD a Blu-ray premiér. A ten plán teď unikl:

Warner Bros. Blu-ray release plan (2013)

Jak sami vidíte, krom již zmiňované megakolekce padesáti největších filmů nebo Ultimátní sběratelské edice trilogie o Temném rytířovi studio chystá také Blu-ray premiéru Jazzového zpěváka, Rebela bez příčiny nebo třeba Řidiče slečny Daisy. To ale není vše, ve čtvrtém kvartálu příštího roku krom Čaroděje ze země Oz ve 3D dorazí také Hobbit: An Unexpected Journey Extended Edition.

Fakt, že Warneři s releasem předběžně počítají už teď, by měl znamenat, že ho Jackson studiu i s vědomím, že bude původně dva zamýšlené filmy přestřihávat do trilogie, slíbil. Zatím samozřejmě nejsou známy vůbec žádné podrobnosti. Nevíme, jak bude dlouhý kinosestřih, ani o kolik nakyne na Blu-ray.

TIP: Podívejte se na nejnovější trailer na Hobita!

Teď bychom měli spíš doufat, že Jackson neztratil soudnost a z Hobita se nevyklube něco jako King Kong. Dojemný příběh, který dokáže vzít za srdce, ale ve vší své opulentnosti občas nudí. A v rozšířeném sestřihu jen přidává akční scény, díky jejichž existenci se ty původní zdají repetetivní.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil Polux (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 17:29

Obrázek uživatele Polux

Warneři vydali prohlášení, ve kterém se omlouvají za uvedení rozšířené edice prvního Hobita v presskitu, jelikož jeho release dosud není potvrzen. Zdroj: http://www.blu-ray.com/news/?…

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil st39.6, 7. Říjen 2012 - 21:10

Obrázek uživatele st39.6

Damage control. Somebody just jumped the gun ;), ted to jen zametaj pod koberec. Nemuzes mit release v rocnim planu a mit napsanou tiskovku (kterou Warneri omylem taky vydali btw), aniz bys mel alespon nejaky indicie, ze se to stane. Takze to mozna neni uplne oficialni, ale je to jisty a zpetne vyjadreni to nezachrani :)

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil marko (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 18:05

Obrázek uživatele marko

osobne si pockam pokial to nevydaju v kompletnej edicii ako Pana prstenov v rozsirenych ediciach takze jednotlivo to kupovat nebudem…

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil th0ca (bez ověření), 9. Říjen 2012 - 9:45

Obrázek uživatele th0ca

presne, na vsechny dily pujdu do kina a na blucku to poridim jako celou trilogii, kdy uz bude jasno. Snad to nebude trvat tak dlouho jako u LOTRa.

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil jonn (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 23:07

Obrázek uživatele jonn

rozhodne jsi koupim kino verzi bluray a pak se uvidi..uz se moc tesim

Re: S rozšířenou verzí Hobita už se oficiálně ...

Vložil short ralph lauren (bez ověření), 5. Březen 2013 - 19:00

Obrázek uživatele short ralph lauren

Giving thanks for your write-up. I know that inside today's complicated world, everyone has many beliefs and knowning that has made it to be very hard for learners just like me. However, you have made that very easy for me to know and I now have in mind the correct thing. Your continued reputation among the top experts with this topic may be increased through words associated with appreciation from subscribers like me. Thanks, again.