Rosemary bude mít Blu-ray děťátko od Criterionu

vydáno 18. 7. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Criterion, film, Roman Polanski, Rosemary má děťátko, Rosemary´s baby

Jeden rok a hned dvě zásadní události. Zatímco u nás v roce 1968 zahájili dvacetiletý piknik soudruzi ze Sovětského svazu, režisér Roman Polanski poslal do kin hororovou legendu, která i po čtyřech dekádách patří mezi „nejoblíbenější“ filmy nastávajících maminek a jejich partnerů.

Rosemary´s Baby (Blu-ray)

Psychicky drásající Rosemary má děťátko má tu výhodu, že nemá čím stárnout a téma, jež rozebírá, je i při odstranění satanského motivu natolik univerzální, že není potřeba nad ničím přivírat nostalgicky oči. Polanského ukázka problematického těhotenství totiž zůstává stále stejně sugestivní. Vylíčení zmetkovského manžela tep zvedající. A ani slavné finále s kolébkou a jedním nožem neztrácí nic na své schopnosti vyhodit ze sedačky a na několik hodin nepříjemně zneklidnit.

A díky Criterionu si nyní budete moci tuhle kinematografickou parádu užít i na Blu-ray, jenž oficiálně vyjde již 30. srpna, a kromě solidních bonusů nabídne především nový, Polanským schválený zrestaurovaný obraz, na němž bude Rosemaryin velmi krvavý steak vypadat zcela jistě famózně. Ostatně Criterion ještě nikdy po technické stránce nezklamal a určitě se k podobnému selhávání nechystá ani nyní.

Rosemary´s Baby (Blu-ray)

Těšit se tedy můžete na obraz v poměru stran 1.85:1, nekomprimovanou Mono zvukovou stopu (víme, není to osmikanál, ale asi lepší, než kdyby se uměle mixovalo) a rovněž na rozhovor s Polanskim a Irou Levinem ohledně filmu a jeho předlohy, či obsáhlý featurette o tvorbě filmového soundtracku. Jak je ale u Criterionu zvykem, nejzajímavější bude brožura obsahující esej filmového kritika Eda Parka, který by měl film rozebrat doslova na součástky a vysvětlit vám (pokud to ještě nevíte), čím je pro filmový svět tak zásadní.

Má to ovšem jeden háček. U nás produkce Criterionu bohužel nevychází (a zatím se neví, kdy se Rosemary dočká vydání pro Evropu), a proto se budete muset ohlédnout v jeho americkém e-shopu. Mějte ale na paměti, že disky jsou téměř vždy bez české podpory a regionálně kódované, tudíž je na svých Blu-ray přehrávačích (pakliže nejsou region free) nepřehrajete.

Kdo by ale kvůli téhle pecce nechtěl investovat do výbavy, že? Vždyť taková mechanika do PC už dnes stojí v podstatě pakatel.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře