Rok 2008 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

vydáno 31. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Extra HD | 1 komentář

Tagy: 1080p.cz, AnyDVD, Blu-ray, Blu-spec CD, Bontonfilm, DreamWorks, film, Gympl, HD DVD, HDmag.cz, HDTV, IMAX, LG, Matrix, Nova HD, Paramount, PlayStation 3, přehrávač, RED, Samsung, Sony, Stereo & Video, Temný rytíř, Toshiba, UPC, válka formátů, Warner Bros.

Je tu poslední den v roce a s ním i čas na rekapitulaci toho, co se během uplynulých dvanácti měsíců dělo ve světě HD technologií. Pro naše pravidelné čtenáře to sice nebude žádné překvapení, ale přesto – pojďme se společně ohlédnout!

HDmag.cz 2008 – vysoké rozlišení od začátku do konce

HDmag.cz

V letošním roce 2008 vyšlo v magazínu HDmag.cz bezmála 500 článků, novinek, recenzí a pravidelných přehledů, což je více než dvojnásobek oproti roku 2007. Znamená to jediné – na poli Blu-ray a HDTV se konečně začalo něco dít i v tuzemských luzích a hájích, o novinkách domácího trhu totiž píšeme nejraději.

Přibylo také několik pravidelných seriálů na pokračování – ke dvěma nejstarším (Tuzemské Blu-ray filmy a Blu-ray filmy ve světě) se přidaly ještě Statistiky prodeje a Blu-ray filmy na obzoru. Vzkříšeny byly také High-Def střípky, přinášející uprostřed každého týdne souhrn nejzajímavějšího HD dění u nás i ve světě. Doporučujeme!

Díky spolupráci s partnery, zejména pak s časopisem Stereo&Video a e-shopem DVDobchod.cz, jsme v polovině roku mohli začít publikovat recenze Blu-ray filmů, HD televizorů, přehrávačů a dalšího hardware. Naši čtenáři mají tyto často exkluzivní materiály skutečně rádi, proto bychom se v příštím roce chtěli recenzím věnovat daleko více.

Blu-ray Disc logo

Stranou nesmí zůstat ani oblíbená databáze Blu-ray filmů, obsahující v současné době záznamy o téměř pěti stovkách „modrých“ filmových disků. Seznam dvou set titulů, které jsou dostupné na českém trhu, je samozřejmě kompletní, doplnění přece jen „trochu“ obsáhlejší zahraniční nabídky bude ještě nějaký čas trvat.

Během listopadu také došlo ke změně, jasně viditelné na první pohled: magazín HDmag.cz se spojil s diskusním fórem 1080p.cz, které bylo spuštěno koncem roku 2007 jako vánoční dárek věrným čtenářům. Toto Fórum je nyní součástí HDmag.cz, stejně jako Přehled – agregátor zpráv ze zajímavých webů, zabývajících se HD technologiemi, audiem, videem, filmem a souvisejícími tématy.

Všem našim pravidelným i občasným čtenářům děkujeme za přízeň a těšíme se spolu s nimi na další rok, plný zajímavých informací, nových Blu-ray filmů, stále chytřejších přehrávačů a televizorů s obrazem lepším, než skutečný svět.

Rok 2008 ve světě HD technologií

TIP: Všechny články od počátku existence magazínu HDmag.cz naleznete v archivu.

leden

únor

březen

duben

květen

červen

červenec

srpen

září

říjen

listopad

prosinec

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Rok 2008 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

Vložil heksa (bez ověření), 1. Leden 2009 - 1:07

Obrázek uživatele heksa

gratulace, jen tak dal, hodne stesti a hodne spokojenych ctenaru v roce 2009