Rodriguez a jeho mexičtí hrdinové míří na Blu-ray

vydáno 3. 11. 2010 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Desperado, El Mariachi, film, Machete, Once Upon a Time in Mexico, Sony Pictures, Tenkrát v Mexiku

Machete (2010)

Jedna rada do života: Nikdy nezkoušejte naštvat mexického federálního agenta, který je nebezpečně podobný pánovi z reklamy na sekačky. Mohl by na vás vytasit mačetu a useknout s ní vaší oblíbenou končetinu. Podle téhle preferované zbraně také dostal přezdívku – říkají mu Machete (trailer).

Nelítostný zabiják, který v cestě za pomstou sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. Pod režijním vedením Roberta Rodrigueze právě masakruje zloduchy v českých kinech, není proto žádné překvapení, že v tu samou dobu už se film chystá za velkou louží atakovat Blu-ray trh.

Zatím o něm krom doporučené ceny ($39.99) nejsou známy žádné podrobnosti, tedy ani datum vydání (zřejmě se to 20th Century Fox pokusí stihnout do Vánoc, nejpozději bych to viděl na leden), podívat se ale můžeme alespoň na stylový obal.

Machete ovšem není jediný z Rodriguezových filmů, které se chystají na přechod do vysokého rozlišení. O Grindhouse, který je teď už k sehnání, jsme si před časem říkali (viz HD Grindhouse s SD zvukem?!). Útěchou za špatný zvuk budiž alespoň vymazlené sběratelské balení.

Na Blu-ray se ale chystá také Rodriguezova „mexická trilogie“ s Antoniem Banderasem v čele. Filmy El Mariachi (1992, FDb.cz) a Desperado (1995, FDb.cz) jsou dnes už téměř kultovní záležitostí a představují Roberta Rodrigueze v jednom z jeho silnějších období (tedy před tím, než se pustil do zhovadilých Spy Kids).

Tenkrát v Mexiku (kde si po Banderasovu boku zahrála Selma Hayek a Johnny Depp) sice přišlo až po Spy Kids a kvalit prvních dvou dílů pomyslné trilogie nedosahuje, i tak je to ale zábavný akční film, který byste si neměli nechat ujít. Sony ho v Americe z nepochopitelných důvodů vydává jako první v samostatné edici (4. ledna 2011), předchozí díly budou následovat až o týden později.

Co studio vedlo k takové podivné strategii? Poslední díl trilogie je pravděpodobně ze všech nejznámější (a hraje v něm Depp, současný miláček většiny amerických diváků), takže se studio zřejmě spoléhá na to, že Tenkrát v Mexiku „prodá“ první dva filmy. Ale v balení kompletní trilogie by to šlo zřejmě lépe, nemyslíte?

Na americkém Amazonu se bude dát každý z Rodriguezových filmů sehnat za nesmyslně nízkých $13.99, což je nějakých 250 korun. Pokud vám tedy nevadí absence české podpory a nebojíte se regionálního kódování (jestli budou disky regionálně zablokované, ještě není potvrzeno), pusťte se směle do nich.

Mexická trilogie uvádí do Rodriguezova režijního mládí a každý z jejích filmů má něco do sebe.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a trailery

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře