Rivalové: Hodnotíme bonusy britské Blu-ray edice (recenze)

vydáno 5. 2. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Recenze | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, bonusy, film, import, Rivalové, Rush

Bonusová výbava tuzemské Blu-ray edice Rivalů mnoho diváků nepotěšila, proto se jeví jako zajímavá alternativa britská edice, která v sobě skrývá necelou hodinu dodatečných materiálů, mezi nimiž nechybí featuretty o natáčení a vystřižené scény.

Právě vystřižené scény přitom patří mezi to slabší, co na disku naleznete. Ne že by byly špatné, jen okamžitě chápete, proč skončily na podlaze střižny. Ačkoli dokreslují rysy hlavních postav a některé linie, zůstávají vesměs nadbytečné a film by pouze zpomalovaly.

Rivalové

Zbytek bonusů už si své místo na disku bez diskuze zaslouží. Především půlhodinové „Race for Checkered Flag: The Making of Rush“ rozebírá film i v poměrně střídmé stopáži vcelku zevrubně. V jednotlivých featurettech (případným kupců doporučuji využít možnosti „přehrát vše“) dá o sobě vědět scenárista Peter Morgan, který zpovídal a konzultoval se samotným Niki Laudou. Zajímavé jsou i historky ze zákulisí castingu (Hemsworth neměl na konkurz kvůli natáčení Avengers čas, a tak posílal videonahrávku, aby roli získal), pohled na natáčení s formulemi, featurette o módě a stylu sedmdesátých let a v neposlední čadě i krátký segment o režiséru Howardovi. Ten už malinko překypuje patosem, pokud si však pustíte všechny featuretty bez přerušování, udělá vám za celou půlhodinou příjemnou tečku.

Rozhodně však ne za bonusovou nabídkou, neboť se lze ještě dorazit třemi dalšími featuretty. „Meeting James Hunt and Niki Lauda“ se zabývá vztahem dvou soupeřů z historické perspektivy. „F1 Take 1: F1 Racing and the F1 Car“ se pro změnu zaměřuje na tehdejší pojízdné rakve a důvody, které vedly k řadě tehdejších úmrtí v kokpitech. A "The Rock and Roll Circus je materiálem ohlížejícím se za tehdejší rolí formulí ve společnosti, kdy závodníci sloužili jako prostředek k oproštění se od reality a byli doslova diváckou atrakcí.

Rivalové

Závěrem se hodí dodat, že britská verze sice neobsahuje české titulky, nabízí však jednu technickou zajímavost, která není – trochu překvapivě – častější. Kromě HD a SD zvukové stopy je možné pustit si stopu pro slepce, v níž vypravěč popisuje události v obraze. Dialogy přitom zůstávají ve filmu zachovány, a tak si mohou film užít i diváci, kteří by si film bez podobné vychytávky užili výrazně méně.

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Recenze

Komentáře

Re: Rivalové: Hodnotíme bonusy britské Blu-ray edice ...

Vložil Apofis (bez ověření), 9. Únor 2014 - 21:52

Obrázek uživatele Apofis

stále čekám na ten rozhovor s managerem z MB