Řada TV LG pro rok 2016 zahrnuje i model s 8K rozlišením

vydáno 6. 1. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K televize, CES 2016, LG, tv

Zatímco loňský veletrh CES se točil okolo 4K rozlišení, letošním trendem je 8K. Ostatně důkazem toho je i nová řada televizí od jihokorejské LG.

Do ní se totiž řadí i první sériově vyráběný 8K televizor značky, model UH9800. O 98palcovém monstru se toho prozatím příliš neví, je však jisté, že o tržní hit alespoň zpočátku nepůjde, vezmeme-li v úvahu cenu konkurenčního 8K displeje od Sharpu, který se prodává za zhruba 130 tisíc amerických dolarů (3,2 milionu korun).

Na novou televizi si ovšem nemusíte hned brát hypotéku. Součástí řady korejského výrobce jsou totiž i cenově dostupnější 4K modely. Například UH8500 (ve variantách mezi 55 a 75 palci) a UH9500 (55 až 86 palců) jsou vybaveny technologií Color Prime Plus, která dokáže zobrazit asi 90 procent rozšířené barvné škály od Digital Cinema Initiative. Další použitou technologií je panel True Black, který eliminuje odlesky a vylepšuje kontrast – a jeho podporu nabízí i levnější řada UH7700 (49 až 65 palců).

Všechny novější TV od LG by měly být vybaveny rozhraním webOS 3.0, které má oproti dřívějším verzím zjednodušené používání. Ani ceny 4K modelů zatím nejsou jisté, nicméně ceny jdou dolů a můžeme očekávat, že po CES se bude ještě dále zlevňovat. A pokud jde o 8K model, nechme se překvapit, co si pro nás chystá konkurence – Samsung, Sony a další.

Zdroj: Engadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře