Původní otčím rozpoutá rodinné Blu-ray šílenství

vydáno 10. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, Lost, New Century, Otčím, The Stepfather, Ztraceni

Otčím (The Stepfather, 1987)

Charismatický herec s nezapomenutelnou tváří Terry O'Quinn je kromě filmu známý především z kvalitních televizních seriálů: JAG, Milénium, Krutá říše, Alias a samozřejmě Ztraceni (nezapomenutelný John Locke). Skvělé výkony podává už osmdesátých let, kdy se začal poprvé objevovat ve snímcích, které vynechaly kino putovaly přímo na domácí video.

Jedním z prvních filmů, ve kterých Terry O'Quinn ztvárnil hlavní roli, byl psychothriller s prvky hororu Otčím (The Stepfather, FDb.cz) z roku 1987. O dva roky později si roli vyšinutého nevlastního otce zopakoval v pokračování Otčím 2, ve „trojce“ už si nezahrál – což bylo vzhledem k typicky sestupné kvalitě série vlastně jeho štěstí.

Celá série měla poměrně slušný úspěch, v roce 2009 se dokonce objevil stejnojmenný remake Otčím, který byl ale přijat velmi vlažně (u nás měl na Blu-ray vyjít letos v únoru, nakonec byl stažen z distribučního plánu). Společnost New Century plánuje v regionu A (USA) na 15. června Blu-ray vydání původního Otčíma, čímž jistě udělá celé řadě hororových nadšenců velkou radost.

V tuto chvíli ještě nejsou známy žádné technické specifikace, navíc se má jednat o úplně první Blu-ray disk společnosti New Century, takže nelze usuzovat nic o případném regionálním kódování. Příznivci tohoto typu filmů se ale jistě přenesou přes cokoliv – očekávat totiž nelze ani brilantní obrazový přepis, natož pak přítomnost české jazykové podpory.

Otčím (The Stepfather, 1987)

Otčím / The Stepfather (1987)

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Vezme si tedy za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se přestěhuje na předměstí Seattlu.

Stává se tak nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stepfanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojují a neskrývá svou nedůvěru: Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž před rokem povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její domněnky se potvrdí, ale nikdo jí nevěří.

A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře