PS4 podpoří hráče multiplayerů a měla by poprvé vyjít globálně

vydáno 2. 4. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: multiplayer, PlayStation, Playstation 4, PS4

Letošní vydání PS4 patří rozhodně mezi největší události roku nejen pro konzolisty, ale i majitele Blu-ray disků, kteří rádi přehrávají vše na jednom zařízení. Sony už zveřejnila, že se čtvrté konzole dočkáme na konci letošního roku, obratem se však začalo spekulovat, jestli se nakonec nedočká jen asijský a americký trh. Ostatně nebylo by to poprvé, co Japonci uvolnili konzoli nejprve pro svůj, popřípadě americký kontinent a Evropu nechali ještě chvíli čekat.

PS Eye

Podle herního řetězce GameStop a jeho vedoucího Michaela Hogana ale odkládání uvedení PS4 nehrozí a konzole se dočkají všechny lokace v jednotný čas – na Vánoce 2013.

Dobré zprávy se ale šíří i z GDC (Game Developers Conference). PS4 by měla oproti své starší sestřičce více podporovat hru více hráčů, čemuž mají napomoci i sluchátka v základním balení každé konzole. Samozřejmě nepůjde o žádné hi-tech terno, ale i mono sluchátka s mikrofonem dovedou začátečníky dotáhnout k hraní po síti. S konzolí je pak svázaných i několik zákulisních drbů.

PS4 ovladač

Zaprvé by upravená PS Eye kamera mohla naučit rozeznávat pozice jednotlivých hráčů během multiplayeru a upravovat jednotlivá herní okna pro usnadnění jejich hraní. Zadruhé se nové ovladače, jimž se mimochodem bude měnit barva diody podle čísla hráčů, budou moci konečně dobíjet i v nouzovém režimu konzole. A zatřetí Sony stále slibuje výrazně větší HDD, než na který jsme zvyklí z PS3. Vzhledem k nárokům nových her a potřebě skladovat HD videa spousta serverů spekuluje o 1TB disku. Sony ale o specifikacích zatím mlčí. Snad pookřejí spolu s očekávaným zjevením konzole na letošní E3.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře