První výrobce spotřební elektroniky, který slaví 100leté výročí

vydáno 6. 10. 2010 | autor Denon, Eurostar | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Hi-Fi audio

Tagy: Alpha Processor, AVC-A10SE, Blu-ray, CD, Denon, DN-3000FE, Dolby AC-3, domácí kino, Eurostar, Japan US Recorders Manufacturing, Nippon Columbia, přehrávač, SACD, THX 5.1, THX-EX, zesilovač

Denon - logo

1. října 2010 uplynulo 100 let od založení firmy, která stojí za značkou DENON známého výrobce hi-fi techniky a spotřební elektroniky. Tehdy totiž založil americký obchodník pan Frederick Whitney Horn v japonské Jokohamě firmu Japan US Recorders Manufacturing – společnost, zabývající se výrobou nahrávacích přístrojů. Ty se později proslavily pod značkami NIPPON Columbia a právě DENON.

Značka DENON je nejen symbolem kvalitního zvuku, ale také pokroku v oblasti audia. Například již koncem 60. let minulého století se firma začala zabývat digitálními technologiemi pro záznam; v roce 1972 uvedla první funkční zařízení pro digitální záznam a přehrávání.

Další prvenství na sebe nenechala dlouho čekat: Vzpomeňme třeba první profesionální CD přehrávač DN-3000FE z roku 1981, systém Alpha Processor pro lepší reprodukci digitálních záznamů z roku 1983, světově první systém domácího kina zahrnující Dolby AC-3 a THX 5.1 (rok 1995), nebo první AV komponent obsahující THX-EX – AV zesilovač AVC-A10SE z roku 1999.

Stránka věnovaná 100letému výročí značky DENON: www.denon100.com

Ani v současném století Denon nepolevuje ve svém úsilí a představuje přístroje s těmi nejpokročilejšími technologiemi. CD/SACD přehrávače s 32bitovými převodníky, AV receivery se síťovými funkcemi a nejnovějšími verzemi kalibračního systému, Blu-ray přehrávače se špičkovými obvody pro maximální rozlišení a další…

Výrobce značky DENON je prvními mezi výrobci spotřební elektroniky, který se celých 100 let zabývá produkováním audio přístrojů. Všichni ostatní (včetně těch nejznámějších) jsou mladší, nebo se v době svého vzniku zabývali jiným oborem.

Značka DENON se do České republiky, resp. Československa, dováží od roku 1994. Po celou dobu je jejím výhradním dovozcem firma EUROSTAR Ostrava, s.r.o..

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře