První TV s DTS:X přijdou koncem letošního nebo příští rok

vydáno 21. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: certifikace, čipset, DTS:X, IMAX Enhanced, MediaTek, podpora, program, televize

Společnosti DTS a MediaTek ohlásily svoje první řešení čipů s DTS:X pro televize. Hardware bude připravený ve druhé polovině roku 2019 a DTS:X bude „nutností pro program IMAX Enhanced2020.“ Kromě toho bude DTS:X aktivováno pro streaming.

Rozvoj programu „IMAX Enhanced“ byl zatím doposud rozpačitý. Byl ohlášen jako spolupráce mezi IMAXem a DTS, ale když se objevily první televize s certifikací IMAX Enhanced, nebylo po podpoře DTS:X ani vidu, ani slechu. Namísto toho mnoho těchto televizí podporuje konkurenční formát Dolby Atmos.

To se však brzy změní, a to konkrétně ve druhé polovině roku 2019, kdy bude uveden první čipet od MediaTeku pro televize, který má podporovat právě DTS:X. Čipy od MediaTeku využívají Android TV značek Sony a Philips (TP Vision). V minulosti je využívala i společnost TCL, která však letos přešla na Realtek.

Zajímavá je ale výše zmíněná formulace „DTS:X řešení pro televize je nutností pro program IMAX Enhanced 2020,“ což se dá přeložit tak, že aby mohly televize od příštího roku získat certifikaci IMAX Enhanced, musejí podporovat právě DTS:X. Jak možná víte, jsou některé televizory od Sony již nyní certifikovány, ovšem letos jim DTS:X stále chybí.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře