První soundbary TP Vision pod značkou Philips Audio jsou na světě

vydáno 5. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dolby Atmos, Gibson, Philips, Philips HTL1193, Philips HTL1510, soundbar, TP-Vision

Společnost TP Vision, výrobce televizorů značky Philips v Evropě, převzala kontrolu značky Philips Audio. V Amsterdamu teď firma odhalila svoje první soundbary, přičemž další budou ještě letos následovat.

Zhruba před sedmi lety se Philips ocitl ve finanční tísni. Proto v Evropě licencoval svoji značku TV Philips firmě TP Vision a značku Philips Audio Gibsonu. V loňském roce však Gibson požádal o insolvenci (bohužel), a tak licenci pro audio a video produkty Philipsu od letoška získal právě TP Vision.

Ten v lednu v Amsterdamu oznámil svoje plány na znovuzrození značky Philips Audio komplexní řadou produktů pokrývajících vše od Bluetooth reproduktorů přes sluchátka po soundbary. Právě první soundbary TP Vision na akci ukázal. Šlo o cenově dostupné modely se základními funkcemi, vyvinuté převážně ještě Gibsonem.

HTL1193 je 80W 2.1kanálový soundbar s bezdrátovým subwooferem a integrovanou technologií Bluetooth. Dalším modelem je 70W 2.1kanálový soundbar HTL1510. Oba jsou nyní dostupné ve vybraných regionech a ceny začínají na 129 eurech.

Schopnější soundbary pod značkou Philips chce firma uvést ještě letos na veletrhu IFA 2019 v Berlíně. Partnerství TP Vision v současnosti zahrnují Bowers & Wilkins pro oblast zvuku, Georg Jensen pro oblast designu a Dolby pro objektově orientovaný zvuk (Atmos). Chystané soundbary mohou stavět právě na těchto pilířích.

Dohoda byla oznámena v květnu 2018. Philips a TPV tehdy podepsaly právně závazný dopis a smlouva může být po svém vypršení 31. prosince 2023 „automaticky obnovena.“ Smlouva pokrývá audio a video produkty značky Philips na celém světě.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře