První pohled: Stylový debosovaný steelbook JFK Olivera Stonea

vydáno 12. 11. 2013 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, JFK, JFK Director's Cut, John Williams, Kevin Costner, Oliver Stone, SteelBook

Můžete o něm smýšlet jako o příteli komunismu s pochybnými a občas i značně vyhrocenými názory na fungování USA a dnešní společnosti, přesto se Oliveru Stoneovi nedá upřít, že se stále jedná a vynikajícího filmaře, který navzdory spoustě drobných přešlapů (ubulené a nesmírně patetické World Trade Center) naservíroval publiku řadu filmových skvostů.

Jedním z nejvýraznějších je JFK, v němž se Stone věnuje okolnostem úmrtí jedné z nejvýznamnějších ikon světové a americké politiky Johna Fitzgeralda Kennedyho. Oscary ověnčený titul plný skvostných hereckých výkonů dorazil na český Blu-ray v rozšířené a remasterované verzi (proto chybí český dabing, jenž v současné době pro režisérskou verzi neexistuje, a na disku jsou pouze české titulky), které sluší i kovový přebal alias steelbook.

Ten je stylizován do barev americké státní vlajky, což je design, jenž vypadá nejen na fotografiích, ale i naživo naprosto skvěle. Steelbook je matný, obsahuje vnitřní „dobový“ artwork s Kevinem Costnerem a na přední straně se skví netradičně debosovaný (tedy vyražený dovnitř steelbooku) název filmu.

Celkově se tedy jedná o jednu z nejpodařenějších sběratelských edic, které se u nás objevily, a je rozhodně příjemné vidět, že i kvalitní katalogové tituly dostávají nadstandardní péči. Byť je umožněna především tím, že je steelbook vydáván hned v několika zemích a tudíž bylo pro tuzemskou distribuci (Bontonfilm) jednoduché si o tři stovky kusů zažádat.

JFK 1
JFK 2
JFK 3
JFK 4
JFK 5
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: První pohled: Stylový debosovaný steelbook JFK ...

Vložil MovieFanatic (bez ověření), 12. Listopad 2013 - 18:17

Obrázek uživatele MovieFanatic

Mne osobne dabing vôbec nechýba. Veľmi pekný zberateľský kúsok.