První 8K OLED TV od LG je 88“ Z9 s HDMI 2.1

vydáno 3. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K televize, CES 2019, HDMI 2.1, HDR, LG Z9 OLED, televize

První 8K OLED televize od LG bude uvedena pod názvem Z9. Zařízení s 88“ obrazovkou a stojanem na podlahu s integrovanými reproduktory bude vybaveno rozhraním HDMI 2.1 a procesorem Alpha 9 druhé generace.

8K – tedy rozlišení 7 680×4 320 – je po 4K dalším krokem v rozlišení videa. 8K nabízí 33 milionů pixelů, což je oproti 4K čtyřnásobek. Pro plný zážitek z takto detailního obrazu musíte sedět relativně blízko k velmi velké obrazovce, neboť se zde blížíme limitům lidského zraku. První 8K televize představily firmy Sharp a Samsung, jenže jejich modelům chybí podstatné rozhraní HDMI 2.1. Předpokládá se, že na CES 2019 představí svoje 8K TV další výrobci.

Z9 je osazen procesorem Alpha 9 od LG druhé generace. Stejně jako nové 4K OLED modely společnosti bude i tahle televize disponovat HDMI 2.1, což znamená vyšší šířku pásma pro video a funkce jako HDMI eARC a VRR.

8K televize nabídne podporu čtyř HDR formátů včetně Dolby Vision, jakož i Dolby Atmos a bezdrátové audio technologie WiSA. Plné specifikace televize v současné době neznáme, ale to by se v době konání CES 2019 mělo změnit.

88palcová LG Z9 OLED bude k dispozici ve druhé polovině roku 2019. Cena zatím nebyla oznámena, nicméně nic levného to rozhodně nebude.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře