Projektory Epson s velmi krátkou projekční vzdáleností

vydáno 28. 12. 2009 | autor Epson | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: 3LCD, E-TORL, EB-440W, EB-450W, EB-450Wi, EB-460, EB-460i, Epson, JPEG, Mac OS X, mikrofon, projektor, USB, Windows, WXGA

Epson - logo

Snadno nastavitelné a použitelné projektory mají jasnější obraz a poskytují lepší zážitek z výuky.

Společnost Epson, přední světový výrobce projektorů, uvádí na trh svou první řadu projektorů s velmi krátkou projekční vzdáleností, které vyhovují nárokům na snadné použití vybavení ICT ve školních třídách. Nové modely jsou ideální pro použití se standardními nebo interaktivními bílými tabulemi, neboť velmi krátká projekční vzdálenost redukuje rušení obrazu odlesky a stíny.

Řada projektorů s velmi krátkou projekční vzdáleností společnosti Epson se skládá z pěti projektorů, z nichž dva mají zabudované interaktivní funkce a vytvoří z každé projekční plochy interaktivní plochu. Projektory Epson EB-460i a Epson EB-450Wi využívají interaktivní pero, které pedagogům umožňuje ovládat celou projekční plochu. Během hodiny je tak možné přidat a uložit poznámky či dodatky.

Valerie Riffaud-Cangelosi, vedoucí manažerka videoprojektorů společnosti Epson Europe řekla: „Z našich průzkumů víme, že podle učitelů je výuka ve třídě za použití technologie pro děti mnohem zajímavější a bližší současnému způsobu života dětí. Zvyšuje jejich zapojení do výuky, která je pro žáky zábavnější, a může se zaměřit na potřeby různých typů žáků.“

Ve větších třídách může učitel hodinu vysílat prostřednictvím vestavěného reproduktoru s výkonem 10 W. Řada také obsahuje rozhraní sítě Ethernet a volitelné bezdrátové připojení, které učitelům umožňuje přednést prezentace prostřednictvím sítě a efektivně zapojit studenty ve velké nebo malé třídě.

Projektor Epson EB-450Wi

Mezi další produkty této řady patří projektory Epson EB-460, Epson EB-440W a Epson EB-450W. Tyto projektory s velmi krátkou projekční vzdáleností nabízejí stejné funkce jako projektory Epson EB-460i a Epson EB-450Wi kromě zabudované interaktivní funkce.

Hodí se proto výborně do tříd, které vyžadují jasnější a ostřejší prezentace bez odlesků a stínů. Tato řada produktů se snadno používá, proto se pedagogové mohou soustředit na svou hodinu a nikoli na vybavení ICT.

Řada projektorů s velmi krátkou projekční vzdáleností společnosti Epson má barevný světelný výstup až 3000 lumenů. Projektory Epson EB-440Wi, Epson EB-450Wi a Epson EB-450W nabízejí rozlišení WXGA, které uživatelům umožňuje plně si vychutnat širokoúhlé zobrazení ve spojení s širokoúhlými notebooky nebo tablety a přehrávači DVD.

Další informace o řadě projektorů s velmi krátkou projekční vzdáleností společnosti Epson:

Nabízí širokou možnost připojení, zobrazení a pohodlné funkce pro pedagogy, mezi další funkce patří:

  • Interaktivní funkce (EB-450Wi a EB-460Wi): Snadný způsob, jak vstoupit do interaktivního světa. Elektronické interaktivní pero nahrazuje myš a umožňuje pedagogům ovládat projekční plochu.
  • Technologie USB pro zobrazení dva v jednom – okamžité spuštění a snadné připojení: Okamžitě promítá obrazy z počítačů s operačním systémem Windows® nebo počítačů Mac připojením prostřednictvím portu USB, a umožňuje tak snadnější spuštění bez nutnosti zdlouhavého použití objemných VGA kabelů a přepínání mezi klávesami na počítači.
  • Vstup mikrofonu: Tento vstup umožňuje pedagogům používat mikrofon a zesílit hlas pomocí interního reproduktoru s výkonem 10 W tak, aby pedagogové nenamáhali své hlasivky a zároveň zajistili, že je všichni studenti slyší. Hlasitost lze upravit pomocí tlačítek na projektoru nebo dálkovém ovládání.
Projektor Epson EB-450W
  • Prodloužená životnost lampy: Používá exkluzivní technologii lampy E-TORL společnosti Epson. Životnost této lampy v úsporném režimu je až 3500 hodin.
  • Prezentace bez počítače: Nabízí spolehlivé připojení s  paměťovými zařízeními USB, jako je jednotka flash, umožňující snadné prohlížení a sdílení obrázků ve formátu JPEG bez použití počítače.
  • Technologie 3LCD: Zahrnuje nejmodernější technologii 3LCD, tříčipovou technologii, která působivé prezentaci poskytuje přirozenou reprodukci barev a detail. Technologie 3LCD poskytuje energeticky úsporný světelný zdroj, který efektivně využívá dostupné světlo lampy a vytváří nádherné snímky.

Valerie Riffaud-Cangelosi dodává:

„Jednou z nevýhod, kterou pedagogové zmiňují a která se týká používání technologií ve třídách, je složitost některého školního vybavení. Je potřeba vytvořit jednoduché zařízení, které se snadno používá a udržuje. Všechny projektory s velmi krátkou projekční vzdáleností společnosti Epson jsou vybaveny snadným připojením prostřednictvím portu USB a nevyžadují podporu dalších ovladačů. Proto je jejich nastavení a použití hračka.“

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře