Prodej Blu-ray disků překonal milionovou hranici

vydáno 25. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Blu-ray Disc Association, HD DVD, prodej, válka formátů

HD DVD vs. Blu-ray

Blu-ray Disc Association oznámila, že se Blu-ray stal prvním formátem vysokého rozlišení, jehož prodej dosáhnul magické hranice jednoho milionu disků. Tisková zpráva z 23. dubna 2007 uvádí, že se tak stalo během méně než jednoho roku. Za první čtvrtletí tohoto roku tvoří objem prodaných Blu-ray filmů 70 % z celkového množství titulů ve vysokém rozlišení (Blu-ray a HD DVD), jinými slovy jsou to každé tři filmy ze čtyř. Blu-ray filmy ve stejném období také obsadily osm z deseti příček na pomysleném žebříčku nejprodávanějších titulů ve vysokém rozlišení, celkově od uvedení obou konkurenčních formátů na trh to pak je sedm z deseti.

„Od počátku tohoto roku se Blu-ray tituly prodávají ve více než dvojnásobném množství oproti HD DVD,“ řekl Andy Parsons, senior vice prezident divize Business Solution v Pioneer Electronics. „Silná podpora, které se Blu-ray formátu dostalo ve filmových studiích a u výrobců, dala spotřebitelům konečně možnost výběru – a to jak v přehrávačích, tak v nabídce filmových titulů. Jak je vidět, volí si Blu-ray.“

Trvalý náskok v prodeji filmových titulů, který si formát Blu-ray udržuje už od začátku tohoto roku, bude zřejmě pokračovat. Hollywoodská studia totiž v následujících měsících plánují ve vysokém rozlišení uvést takové trháky, jako třeba Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, Noc v muzeu, Auta a Dreamgirls, to všechno právě jako Blu-ray disky.

Všechna tato silná slova jsou ale jen další přestřelkou ve stále víc a víc zuřící válce formátů vysokého rozlišení. Zatímco společnosti okolo Blu-ray technologie již několik měsíců zdůrazňují nepopiratelné vedení v prodeji disků, skupina kolem HD DVD se zaměřila na propagaci prodejů stolních HD DVD přehrávačů, ve kterých má zatím relativně navrch – tyto přehrávače nedávno pokořily statisícovou hranici prodeje.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře