Přenosný pevný disk Verbatim InSight

vydáno 9. 11. 2009 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: ChLCD, InSight, LCD, Mac, Nero BackItUp Essentials, pevný disk, USB, Verbatim, Windows

Verbatim - logo

Inovativní displej nevyžaduje žádné napájení

Verbatim představuje InSight, malý 2,5" přenosný pevný disk obsahující displej, který zobrazuje jméno jednotky a dostupnou kapacitu – i tehdy, pokud není disk připojen. V elegantním černém pouzdře ukrývá InSight úložnou kapacitu 500 GB a mohou jej používat uživatelé Windows i Mac.

V obchodech je k dostání za 2989 Kč (doporučená maloobchodní cena).

„S rostoucím objemem dat, která jsou vytvářena a vyžadována dnešní společností, jsou externí pevné disky stále častěji používány jak doma, tak i na pracovišti. Díky displeji na disku InSight stačí uživatelům pouze letmý pohled, aby zjistili, kolik dat je na něm uloženo – princip je podobný jako u kartotéky, kde jsou jednotlivé zásuvky označené podle toho, co se uvnitř nachází,“ vysvětluje Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD Verbatim EUMEA.

Displej s rozlišením 21×128 pixelů využívá cholesterickou LCD technologii (ChLCD), která umožňuje zobrazení informací dokonce i bez zdroje napájení. Uživatelé tudíž mají zbývající úložnou kapacitu neustále na očích. Jméno jednotky mohou také změnit, a tím snáze identifikovat disk obsahující data, která právě hledají.

Externí pevný disk Verbatim InSight

InSight HDD váží pouhých 164 gramů a díky rozměrům 153×87×16 mm je ideální pro mobilní použití. Ve stylovém pouzdře v trendy černém vyhotovení zaujme na každém pracovním stole i na cestách. Data jsou přenášena rychlostí až 480 Mbit/s prostřednictvím USB rozhraní, které se rovněž stará o napájení. Disk pracuje při 5400 otáčkách za minutu a obsahuje 8 MB cache.

Jeho součástí je software Nero BackItUp Essentials pro úplné a automatické zálohování a obnovení systému. Software umožňuje i šifrování záloh a jejich zabezpečení heslem, takže obsah je chráněn před neoprávněným přístupem i v případě ztráty disku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře