Premiere Cinemas otevřelo další moderní multikino. Tentokrát v Olomouci

vydáno 19. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: 3D, 4K, Dolby Atmos, film, HFR, High Frame Rate, kino, Olomouc, Premiere Cinemas

Modernizovaných kin postupně přibývá. Ačkoli je však především multiplexů ve větších městech čím dál víc, jen málokteré opravdu splňují vysoký standard projekce. Premiere Cinemas, které založil David Horáček poté, co bylo jím vedené Palace Cinemas převzato konkurencí ze Cinema City, ovšem mezi zástupce vysoké kvality bez diskuze patří. V pražské Hostivaři si tak můžete pravidelně zajít na filmy v rozlišení 4K, Hobit se zde hrál ve vyšším počtu snímků neboli „high frame rate“, a řada blockbusterů se vám pokouší utrhnout uši fantastickým prostorovým zvukem Dolby Atmos.

A nyní si tyto technické výhody neužívají pouze pragocentrici. Premiere Cinemas totiž začíná expandovat a pro svou druhou pobočku si vybralo olomouckou galerii Šantovka. Zde od včerejška najdete šest moderně vybavených sálů, z nichž sice ne všechny sdílí stejné vlastnosti. Dohromady však tvoří působivou kolekci kinařské techniky.

Dolby Atmos

Ve dvou sálech je kupříkladu možné promítat v již zmíněném 4K. Tři sály nabízí 3D filmy skrze technologii DepthQ. Všechny sály umožňují projekce ve 48 snímcích za vteřinu (například zde tedy uvidíte v HFR druhého Hobita) a jsou vybaveny 7.1 Dolby Surround zvukem. A v největším sále, do něhož se vejde přes 350 diváků, pak bude dunit mezi filmovými nadšenci oblíbený Dolby Atmos, jemuž bude dělat vizuální sparring největší plátno v Olomouci o rozměrech 19×8 metrů.

Solidní výbava, že ano? Aktuálně se tak místní diváci mohou vypravit například na výborný thriller Zmizení, jenž je promítán ve 4K, a za pár dní by měla být připravena i Dolby Atmos verze Cuarónovy Gravitace. I v Olomouci přitom budou platit veškeré akce stanovené pro pražskou pobočku. Znamená to tedy především členskou slevovou kartu, na kterou se dají sbírat body, za něž jsou pravidelní návštěvníci odměňování popcornem, pitím či volnými vstupy.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Premiere Cinemas otevřelo další moderní multikino. ...

Vložil Avari (bez ověření), 20. Říjen 2013 - 9:36

Obrázek uživatele Avari

Takže Olomouc je na Hobita jasná. Tedy pokud nebudou Warneři tlačit na dabovanou verzi HFR jako u jedničky.

Re: Premiere Cinemas otevřelo další moderní multikino. ...

Vložil Anonym (bez ověření), 21. Říjen 2013 - 13:34

Obrázek uživatele Anonym

Já byl zklamán napůl, jen díky tomu, že jsem musel přetrpět dabovanou verzi, ale nadruhou stranu jsem se přesvědčil o vyšší úrovni Dolby Atmos a taky o tom, že HFR není tak špatné, stačila chvilka a oko si zvyklo. Takže ti co nadávali spíš trpěli zrakovými problémy, stejně jako ti, kteří si nemůžou vychutnat 3D

Re: Premiere Cinemas otevřelo další moderní multikino. ...

Vložil PNS (bez ověření), 20. Říjen 2013 - 23:26

Obrázek uživatele PNS

No já myslím že Kosmík u nás to jistí. Největší plátno v obci a uši mi tam trhají taky, i bez Atmosu ;-)

Re: Premiere Cinemas otevřelo další moderní multikino. ...

Vložil Anonym (bez ověření), 21. Říjen 2013 - 13:35

Obrázek uživatele Anonym

Škoda, že některý z těchto vlastníku se nesnaží expandovat i mimo multikina. Dovedl bych si představit, kdyby třeba PC chytlo nějaké stále fungující kino v menším městě (např. Přelouč, Chrudim…) a nezkusí udělat jednosálové provedení s těmito technologiemi…