Představí Sony konkurenci pro Oculus Rift již za měsíc?

vydáno 22. 2. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma IT a software, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Oculus Rift, Playstation 4, PS4, Sony, Virtual Reality, virtuální realita

O přípravách headsetu virtuální reality z rukou Sony se mluví již od loňského roku a již několikrát se spekulovalo i o oficiálním odhalení na některém z velkých herních či technologických veletrhů. Prozatím bez úspěšné odezvy ze strany japonského giganta, avšak se sílícím hypem okolo Oculus Rift (byť ne každý z něj padá na zadek) neuplyne měsíc, aby v zákulisních kuloárech něco o konkurenci Sony nezaznělo.

Nově se kupříkladu ozval serveru TechRadar zdroj ze zákulisí, který tvrdí, že přilba virtuální reality je téměř hotová a Sony by s ní mohla vyrukovat již příští měsíc na GDC, aby tak na následujícím veletrhu E3 mohla prezentovat pouze software, jenž bude s virtuální realitou kompatibilní.

Sony se prý chystá na další velké herní oznámení

Samozřejmě se stále jedná pouze o drby, neboť oficiálně informaci nikdo nepotvrdil. Informátor TechRadaru však zmínil i to, že měl možnost si technologii „osahat“ a výsledek byl rozhodně imponující, včetně konstrukce přilby, kterou „budou lidé rozhodně mile překvapeni“. Sony si prý dala záležet, aby svou novou hračku jak se patří vytunila a z hlediska komfortu a rozlišení nabídla regulérní konkurenci Oculusu.

Jeho zástupci se ostatně nedávno směrem k novým konzolím vyjádřili v tom smyslu, že by jim příliš svazovaly ruce, a tak by Sony brzkým odhalením konkurenčního modelu mohla v podstatě bez boje převzít žezlo na poli virtuální reality ve světě next-gen konzolí. Ostatně není žádným tajemstvím, že vlajkovou herní lodí měl být pro zmíněnou technologii odkládaný závodnický Drive Club.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Představí Sony konkurenci pro Oculus Rift již za ...

Vložil jonn (bez ověření), 25. Únor 2014 - 22:30

Obrázek uživatele jonn

vzdyt sony uz takoveto bryle ma.. nebo ne?neco jsem cetl o tech od sony ze to funguje jako display treba pro prehravani bluray nebo hrani her..