Předpovědi prodejů 8K televizí byly původně příliš pozitivní

vydáno 10. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K TV, IHS Markit, předpovědi, prodeje, prognózy, průzkum, Samsung, Sharp, televize

Prodeje 8K televizí jsou pomalejší, než se původně očekávalo. Analytická firma IHS Markit snížila předpovědi prodejů pro tento rok o téměř 80 procent a pro rok následující o více než 50 procent.

Zdroj:: FlatpanelsHDZdroj:: FlatpanelsHD

Zpráva, kterou cituje portál Korea Herald, přichází po více než půl roce od posledního odhadu. V dubnu 2018 IHS Markit předpověděla, že se v letošním roce prodá celkem 85 tisíc 8K televizorů. Toto číslo teď bylo sníženo na 18 tisíc, a to i přesto, že Samsung uvedl svou první 8K televizi s předstihem.

IHS Markit zároveň snížila svoje předpovědi prodejů pro rok 2019 na 430 tisíc kusů, což je méně než polovina z původně 905 tisíc kusů očekávaných v dřívější prognóze společnosti. V roce 2020 by se globálně mělo prodat 1,89 milionu 8K televizí, v roce 2022 pak 5,4 milionu.

Podle zdroje citovaného portálu jsou v současné době k dispozici modely 8K TV od pouhých dvou výrobců, a to korejského Samsungu a japonského Sharpu, takže velikost trhu ještě není tak velká.

Pomalý nástup technologií přisuzují experti chybějícímu obsahu a také faktu, že zákazníci čekají „na vylepšenější 8K TV.“ Což je mimochodem mírné, eufemistické vyjádření toho, že Samsung se Sharpem přestřelili, respektive hnali se na trh příliš brzy.

Jejich současným 8K TV totiž chybí především standard HDMI 2.1, který je nutný pro vstup 8K videa v ucházejících snímkových frekvencích. Jedním z mála poskytovatelů 8K obsahu je YouTube, jehož videa však současné 8K TV nejsou schopny dekódovat. Společnosti se také snaží prodat upscaling jako nějakou zázračnou technologii, ale spotřebitelé jim to evidentně nebaští.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře