Pozor na zloděje Blu-ray času

vydáno 11. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 12 opic, Bandité času, Blu-ray, Dobrodružství Barona Prášila, Dvanáct opic, film, Kletba bratří Grimmů, Monty Python, Monty Python's Flying Circus, Monty Python: Život Briana, Optimum Home Entartainment, Time Bandits, Život Briana, Zloději času

Zloději času / Bandité času (Time Bandits, 1981)

Režisér, herec, scénárista a výtvarník Terry Gilliam je jediným neanglickým členem slavné britské parodisticko-satirické skupiny Monty Python's Flying Circus. Mimo jiné má na svědomí nezapomenutelné surrealistické animované mezihry, oddělující jednotlivé televizní skeče „Pythonů“.

Jako režisér má na svém kontě více než desítku filmů, z nichž žádný není v obvyklém slova smyslu normální. Na Blu-ray jich zatím vyšlo jen několik – Kletba bratří Grimmů, 12 opic, Dobrodružství Barona Prášila (recenze) a Monty Python: Život Briana (recenze), na kterém se ovšem pouze spolupodílel.

Gilliamovy všeobecně nejuznávanější snímky (Brazil, Strach a hnus v Las Vegas nebo Žvahlav) na důstojné vydání ve vysokém rozlišení stále čekají, už 5. října se ho ale dočkají Zloději času (Time Bandits, FDb.cz).

Geniálně bláznivé dobrodružství, které v sobě kombinuje režisérovu nevyčerpatelnou fantazii, osobitý humor a jako vždy působivé vizuální pojetí, vydává na Blu-ray britská společnost Optimum Home Entertainment v edici, určené přímo pro náš evropský region B. O technickém provedení není známo nic bližšího, snad se ale nebude jednat o žádnou tragédii.

Bonusy budou velmi chudé – nový rozhovor s Terry Gilliamem, trailer a scrapbook (fotoalbum), skalním fanouškům ale půjde především o film samotný. Česká jazyková podpora se na britském vydání téměř stoprocentně neobjeví, jinou edici zřejmě nelze v nejbližší době očekávat.

Zloději času / Bandité času (Time Bandits, 1981)

Zloději času / Bandité času (1981)

Jednoho dne se v pokoji u malého Kevina objeví šestice trpaslíků, kteří mají mapu, jež jim umožňuje cestování v čase. Kevin se k nim přidává a vrhá se na dobrodružnou cestu, během níž se setká s Napoleonem, králem Agamemnonem nebo Robinem Hoodem.

O čarovnou mapu mají ale zájem i další, a tak rozhodně nebude nouze ani o nebezpečné a napínavé situace!

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře