Poslední Hobit na Blu-ray? Známe bonusy a specifikace Bitvy pěti armád

vydáno 16. 2. 2015 | autor Karel Přikryl | sekce Novinky | téma Filmy | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Hobit: Bitva pěti armád, The Hobbit: The Battle of Five Armies

Hobit: Bitva pěti armád Ano, už je to tu zase. Ale nebudeme naříkat, neboť ti, kteří nové středozemské dýchánky nemusí, s tím vůbec nic nenadělají. Poslední díl trilogie Hobit přijde na pulty amerických obchodů 15. března tohoto roku, informace pro český trh se různí, najisto se však lokálně dočkáme v průběhu dubna.

A ne, opravdu to nebude verze rozšířená, ale opět pouze verze známá z kin. S ní ve stejný den vstoupí do prodeje i kompletní box set všech „základních“ Hobitů, samozřejmě i za výrazně příznivější cenu. Zda ve variantě se 3D a bonusovými plackami zatím není známo.

Technické specifikace jsou v klasické konfiguraci Warnerů – 1080p obraz v poměru stran 2.40:1 a DTS-HD Master Audio v 7.1 zvukovém mixu. Samozřejmostí je nabídka dvou variant edic – jedna s přítomností pouze 2D verze, druhá i se 3D. Dolby Atmos stopa, kterou jsem osobně očekával, se překvapivě nekoná. Jestli to někoho mrzí víc, než jen z „principu“, si ale tak jako tak nemyslím. Nakonec si k technické prezentaci neodpustím spekulaci, zda bude 3D verze opět rozdělena na dva disky. Je pravda, že předchozí díly štědrého místa využily naplno, ale rozdělovat víceméně dvouhodinový film na dvě placky (protože patnáct minut z filmu zabírají, ehm, datově nenáročné titulky), mi připadá jako vyložený nesmysl.

Pokud jsme u zajetých tradic, pak ano, přislíben je i steelbook, velmi pravděpodobně pro obě varianty edic (2D, či 2D/3D). MagicBox navíc u Hobita necítí hrozbu prodělku, a tak „hrozba“ levnějšího futurepaku není na pořadu dne.

Hobit: Bitva pěti armád

Bonusový obsah jsem nechal na konec úmyslně, protože ač všichni víme, že hlavní bonusový nášup přijde až v listopadu, ty dvě hodiny přidaných materiálů by u titulu, za který se bude v plné ceně platit v dnešní době dvojnásobek obvyklé částky (zvlášť u steelbooku), měly být přítomny. Problém ovšem je, že na rozdíl od jedničky, která sesumírovala všechny internetové vlogy (které vydaly na ony dvě hodiny), se minulý rok objevila edice dvojky, která toho moc nenabízela. Ano, ve výsledku to byly také dvě hodiny bonusů, ale krom oněch obligátních čtyř zbylých vlogů servírovala jen dva hlavní bonusy, které byly ve výsledku jen jedním rozpůleným dokumentem, byť o poměrně velkorysé délce (40 minut).

Co nás tedy čeká u trojky, která před premiérou neposkytla ani internetové videodeníky? Z mého pohledu toho moc není, ale posuďte sami:

  • New Zealand: Home of Middle-earth – Part 3
  • Recruiting the Five Armies
  • Completing Middle-earth
  • The Last Goodbye Music Video
  • Theatrical and „Legacy“ Trailers

Pod tímto výčtem se samozřejmě může ukrývat i v celku obstojná bonusová nadílka, ale sami to znáte. Nebude. Pod pojmy „verbování“ a „dokončování“ si lze představit cokoliv, především pak velmi povrchní dvacetiminutové plácání po zádech. A zbytek je klasická výplň, se kterou se málokdo zdržuje.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Poslední Hobit na Blu-ray? Známe bonusy a specifikace ...

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2015 - 15:25

Obrázek uživatele Anonym

Hodně mě zajímá kdy vyjde Hobbit celá trilogie…

Re: Poslední Hobit na Blu-ray? Známe bonusy a specifikace ...

Vložil Ondro (bez ověření), 16. Únor 2015 - 16:02

Obrázek uživatele Ondro

No ak myslíš EXTENDED tak zrejme až budúce Vianoce, podľa mňa bude chcieť štúdio z Hobbita vytrieskať ešte veľké peniaze tak si myslím že s komplet trilogiou počká aspoň rok, v novembri dostaneme tretí diel a pochybujem že by nám naservírovali hneď aj nejaký BOX. To by si Warner ako sa vraví nasral do hniezda ak by z toho nevytrieskal aj ten posledný dolár .. :)

Re: Poslední Hobit na Blu-ray? Známe bonusy a specifikace ...

Vložil Petr (bez ověření), 16. Únor 2015 - 16:38

Obrázek uživatele Petr

Tak já nevím, zda třetího Hobita vůbec pořizovat (vlastním už prodloužené první dva díly). Z kina jsem odcházel spíše zklamaný, film mě rozhodně nijak neohromil, podle mě se jedná o nehorší část série. Jenže co se zbylými dvěma předchozími díly? Já tu trojku přece jenom budu muset nakonec pořídit v prodloužené verzi, abych doplnil sbírku. Počkám tentokrát spíš na nějaký multibuy, hned to rozhodně mít nemusím.

Re: Poslední Hobit na Blu-ray? Známe bonusy a specifikace ...

Vložil Apofis (bez ověření), 16. Únor 2015 - 23:35

Obrázek uživatele Apofis

Ani nevíš jak jsem rád že vím kdy asi si budeš pořizovat tento třetí díl. Vlastně že si ho dokonce koupíš. Nevím jestli bych bez této informace vydržel dál existovat