Poslední dům nalevo od Blu-ray

vydáno 18. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Poslední dům nalevo, The Last House on the Left, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, VC-1

Poslední dům nalevo (The Last House on the Left, 2009)

Thrillerem Poslední dům nalevo odstartoval v roce 1972 kariéru mistr filmové hrůzy Wes Craven. Jeho stejnojmenný remake (The Last House on the Left, FDb.cz) má vyděsit novou generaci diváků a slibuje stejně šokující podívanou.

Řecký režisér Dennis Iliadis, mající na svém kontě zatím jen velmi kladně přijaté syrové sociální drama Hardcore (2004), pojal novou verzi legendární exploitační klasiky v podobně drastickém duchu. Výsledkem je snímek, který si s originálem v ničem nezadá a patří mezi několik málo skutečně povedených předělávek.

Blu-ray vydání připravuje na 18. srpna pro region A studio Universal. Dvouvrstvý 50 GB disk bude obsahovat „mírnější“ kinoverzi i o čtyři minuty delší necenzurovaný sestřih, VC-1 obraz doplní DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk a základní bonusy: vynechané scény, dokument A Look Inside, digitální kopie prodloužené verze a BD-Live funkcionalita (My Scenes Sharing).

Studio Universal své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americké vydání tedy bude možné přehrát i u nás v Evropě (region B). S českou jazykovou podporou ale zřejmě nemusíme příliš počítat ani na případném evropském vydání.

Poslední dům nalevo (2009)

Oko za oko, zub za zub. Prarodávné pravidlo, pohřbené pod tuhou civilizační slupkou. V lidském životě ale mohou nastat chvíle, kdy se tahle slupka sloupne a z beránků se stávají vlci. Většinou v tom hraje roli náhoda. Třeba jako ta, která poslala bandu násilníků schovat se před bouřkou do posledního domu nalevo, v němž žili lidé, kteří se během jediné noci z obětí proměnili v jejich katy.

Poslední dům nalevo (The Last House on the Left, 2009)

Mari Collingwood přijela s rodiči strávit prázdniny na jejich letní sídlo utopené uprostřed hlubokých lesů. Idyla vezme za své hned po příjezdu, kdy Mari vyrazí pozdravit dávnou kamarádku Paige a společně se dostanou do cesty uprchlému psychopatovi Krugovi a jeho kumpánům. Ti se chtějí nepohodlných svědkyň zbavit.

Paige zavraždí, ale Mari, navzdory tomu, že ji znásilní a postřelí, dokáže utéct. Snaží se dostat k rodičům, ale do jejich domu také směřují kroky zabijáků, kteří se potřebují schovat před blížící se bouřkou. Manželé jsou velmi pohostinní, když ale domů dorazí polomrtvá Mari a rodiče zjistí, koho že to mají pod střechou, musí chtě nechtě odhodit civilizační návyky a vzít vykonání trestu do vlastních rukou.

A není třeba pochybovat o tom, že půjde o trest absolutní.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře