Playstation TV dorazí do Evropy v listopadu. S cenou okolo 3000 korun

vydáno 23. 9. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: PlayStation, Playstation TV, PS4, Remote Play

Sony tlačí svůj Remote Play – systém hraní na vzdálených zařízeních skrze WI-FI připojení – v podstatě všude. Na IFA jsme zkoušeli, jak funguje na nových Xperiích Z3 a tabletu. A v listopadu budeme zdá se naplno testovat, jak funguje krabička PlayStation TV, která má rovným dílem posloužit jak majitelům klasické stolní konzole, tak majitelům mobilního handhledu PS VITA.

Skrze PlayStation TV totiž bude možné hrát hry z PS VITA na velké obrazovce vaší televize. A pokud vlastníte PlayStation 3 nebo PlayStation 4, budete si moci na jiném zobrazovači v domě zahrát svou oblíbenou hru, i když zrovna dorazí tetička na odpolední (tj. čtyřhodinové) kafíčko.

Je to důmyslný a chytrý systém, který by měl vyřešit problémy především mladších hráčů, kteří jsou odkázaní na soužití s příbuznými, kteří ne vždy bývají tolerantní k hernímu zápalu svých sourozenců či dětí. Při koupi PlayStation TV však spory o televizní obrazovku odpadají. Stačí mít konzoli připojenou ethernetovým kabelem do sítě (pro kvalitnější signál) a poté zapnout „kouzelnou černou krabičku“, která si hru nasdílí přímo z konzole. Jediným potenciálním zádrhelem je kvalita připojení. Na IFA však Sony ujišťovala, že Remote Play nebude vyžadovat přehnaně vysokou rychlost downloadu a uploadu. Byť je potřeba dát si pozor na obojí.

Evropská verze PlayStation TV dorazí na trh 14. listopadu za cenu necelých 100 Euro (tedy přibližně 2800 korun). Kompletní balíček bude kromě samotného přijímače obsahovat voucher na PS VITA hry Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra a OlliOlli. PlayStation TV bude vybavena interním úložištěm o velikosti 1GB, jež je dále rozšiřitelné pomocí paměťových karet.

PlayStation TV - americký bundle

To je ostatně asi největší zádrhel a zklamání oproti americkému balíčku, v němž za cenu 100 dolarů dostanete kromě PS TV také Dualshock 3, VITA verzi LEGO Movie: Game a především 8GB paměťovou kartu. Holt opět evropská vysokohorská přirážka.

Dobrou zprávou nicméně je, že PlayStation TV přelouská nejen nejnovější tituly z PS3, PS4 a VITY, ale bude skrz ni možné hrát i starší klasiky z PS One, jež jsou dostupné v PlayStation Storu. Sony ohledně nich vydala seznam kompatibilních titulů, mezi nimiž nechybí kultovky jako první Silent Hill, Tekkeny nebo Crash Bandicoot. Kompletní seznam naleznete na PlayStation Blogu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Playtation TV dorazí do Evropy v listopadu. S cenou ...

Vložil Jarry (bez ověření), 23. Září 2014 - 12:11

Obrázek uživatele Jarry

Playtation TV dorazí do Evropy v listopadu. S cenou okolo 3000 korun

vydáno Dnes | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa

Tagy: PlayStation, Playstation TV, PS4, Remote Play

PLAYSSSSSSSTATION Tv dorazí do Evropy......... Hezký článek…! S pozdravem Jarry

Re: Playstation TV dorazí do Evropy v listopadu. S cenou ...

Vložil Anonym (bez ověření), 26. Září 2014 - 19:07

Obrázek uživatele Anonym

to si nekam strcte