PlayStation 4 bude k mání od 13. prosince za 10490 korun

vydáno 11. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Z domova | 2 komentáře

Tagy: herní konzole, konzole nové generace, next-gen, Playstation 4, PS4, Sony

Vydání konzolí nové generace je za rohem a zatímco Microsoft uvede svůj Xbox One až v příštím roce, Sony hodlá konkurenta předběhnout minimálně o měsíc. Svou novou mašinu totiž uvede celosvětově 13. prosince, přičemž cena pro český trh nebude nijak navyšována oproti na E3 oznámené ceně 399 Euro. Nástupce PS3 si tudíž pořídíte za nadmíru přijatelných 10490 korun, v případě bundlu s další kapitolou střílečky Killzone: Shadow Fall vytáhnete z peněženky o 1100 korun více.

Žádná další edice se prozatím neplánuje a základní verze PlayStation 4 nebude obsahovat ani novou generaci PlayStation Eye kamery (bude dostupná samostatně), ani druhý ovladač, jenž si bude možné dokoupit za 1499 korun ve třech barevných provedeních. Černé, modré a červené.

Základní balíček PS4

Co se týče multiplayeru, na PS4 bude zpoplatněn skrze službu PlayStation Plus, která mimo jiné nabízí předplatitelům pravidelně nové herní tituly ke stažení, případně jel ze pořídit s výraznou slevou oproti kamenným obchodům. Po nákupu PlayStation 4 navic bude služba 14 dní dostupná pro všechny uživatele konzole, kteří si tak budou moci službu bezplatně vyzkoušet.

Otázkou zůstává pouze to, kolik kusů se na českém trhu ve stanoveném datu objeví. Sony již několikrát potvrdilo, že některé trhy nebude možné zásobovat dostatečným množstvím kusů a na mnoha zahraničních e-shopech je již nyní konzole pro první vlnu zájemců vyprodána. Pokud tedy chcete mít konzoli mezi prvními, je záhodno si ji předobjednat již nyní a posléze doufat, že se na vás ve skladech Sony usměje štěstí.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: PlayStation 4 bude k mání od 13. prosince za 10490 ...

Vložil Avari (bez ověření), 12. Říjen 2013 - 5:09

Obrázek uživatele Avari

Mám za to, že PS4 vyjde ve světě kolem 15. listopadu a 13. prosinec až teprve u nás v ČR. V Japonsku až v únoru.

Re: PlayStation 4 bude k mání od 13. prosince za 10490 ...

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Říjen 2013 - 14:05

Obrázek uživatele Anonym

Je to tak, přesněji 15.listopadu v US, 29.listopadu v Evpopě a 13.12. u nás. Nesouhlasil bych se zmíněním, že je jen jedna edice, plánuje se u nás bundle s hrou + je pravděpodobné, že u nás bude i bundle s hrou, ovladačem a kamerou.