Playstation 3 následuje trend: zlevňuje

vydáno 18. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Přehrávače | 4 komentáře

Tagy: Nintendo, Nintendo 3DS, Nintendo Wii, Nintendo Wii 2, PlayStation, PlayStation 3, PSP, PSP Vita, Sony

Kde jsou ty časy, kdy jsem za jeden z prvních kusů Playstationu 3 v České republice dával neskutečných sedmnáct tisíc! Pryč. Dneska se dá supervýkonná konzole s Blu-ray mechanikou koupit téměř za třetinovou cenu, jenže ani to očividně nestačí. Sony se snaží prodeje popohnat trochu výš, na letošním Gamescomu proto oznámila, že provede s okamžitou platností další snížení cen.

160GB model se díky tomu začne prodávat o padesát dolarů a euro levněji, na americkém trhu se tedy bude dát sehnat za $250, zatímco na tom evropském za €250. Padesátidolarový propad ceny si užije i 320GB model, u Playstationu 3 ale Sony nekončí.

Společnost zároveň představila levnější variantu své přenosné konzole PSP. Jmenuje se PSP E-1000 a v Evropě vyjde na pouhých €99. Snížení ceny Sony dosáhla odstraněním wi-fi modulu, majitelé levnější varianty tedy můžou zapomenout na on-line brouzdání a hraní.

Sony

A ačkoliv začaly zlevňovat také PSP hry (Sony uvede řadu „PSP essentials“ za €9.99), před koupí nového PSPčka se pořádně rozmyslete, co si od přenosné konzole slibujete. Příští rok totiž Sony uvede na trh PSP Vita, úplně nový handheld, který už nebude pracovat s UMD disky.

U Sony nejsou jediní, kdo se snaží rozvířit zakalené vody trhu s herními konzolemi. Japonské Nintendo nedávno (relativně krátce po uvedení) snížilo cenu svého 3D nástupce GameBoye s názvem 3DS. Z $249 došlo k brutálnímu snížení ceny na pouhých $169, což se momentálně zasluhuje o zvyšování prodeje, ale také o spekulace o tom, že by se z Nintenda mohla stát další Sega. Zvlášť, pokud společnost neuspěje se svým novým Wiičkem, jež přináší něco nového na trh, který už se o tak veliké změny možná vůbec nezajímá.

Nintendo navrch slíbilo – i když zatím jen pro britský trh – zeštíhlenou verzi svého dosavadního Wiička, které by mělo zhubnout o celých 30%. O změnách v jeho cenových relacích ale zatím nic netušíme.

Všechny novinky logicky přicházejí pár měsíců před výbuchem vánoční horečky, což by se mělo postarat o dostatečný boost prodeje na všech frontách. HDmagoři v tom samozřejmě vidí ještě jedno pozitivum – díky markantnímu snížení ceny Playstationu 3 přibudou na trhu další desítky tisíc potenciálních Blu-ray přehrávačů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Playstation 3 následuje trend: zlevňuje

Vložil jirka (bez ověření), 19. Srpen 2011 - 10:43

Obrázek uživatele jirka

já ps3 kupoval 23.března 2007 za těch zmíněných 17tisíc, aby mi ji 25.3 2009 sežehl společně s novoě zakoupenou tv blesk. holt pešek no. být v záruce, tak dostanu novou, sony se s opravami nepáře, většinou je to dražší, než nový přístroj. ale na druhou stranu, nyní mám 250gb slim a panasonic tx-l37v10(namísto lzd800-odpočívej v pokoji), takže jsem i rád:)

Re: Playstation 3 následuje trend: zlevňuje

Vložil st39.6, 19. Srpen 2011 - 12:17

Obrázek uživatele st39.6

au au, to zabolí. moje ps 3 před několika měsíci také odešla do věčných lovišť, blesk k tomu ale nepotřebovala – vystačila si sama :D. teď stojí jako pomník vedle nového slimu (ani nevím, jakého), který je pěkně hnusný :D (i když krásně tichoučký)

Re: Playstation 3 následuje trend: zlevňuje

Vložil stuntmanic (bez ověření), 19. Srpen 2011 - 19:47

Obrázek uživatele stuntmanic

to mě se slimák líbí daleko víc než původní verze, která je i tak daleko hezčí než xšrot:P

tgmVurpbaiCzrSnw

Vložil www.babydressingroom.com (bez ověření), 29. Leden 2014 - 19:50

Obrázek uživatele www.babydressingroom.com

That's a posting full of insight!