Plán tuzemských Blu-ray filmů na duben - červen 2008

vydáno 10. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Across the Universe, Blu-ray, Bonton, Dobrodružství Barona Prášila, film, Gattaca, Gympl, Hostel, Hostel II, Klikař Charlie, Láska podle předlohy, První rytíř, Resident Evil, Resident Evil: Zánik, Superbad, Tenkrát v Mexiku, Tichý nepřítel

V edičním plánu společnosti Bontonfilm se objevilo několik dalších Blu-ray filmů, které by se na našem trhu měly objevit v průběhu května a června. Duben zůstává nejistý a téměř prázdný, naopak stoprocentní je u těchto titulů česká jazyková podpora – a o to jde především!

Resident Evil: Zánik (Resident Evil: Extinction, 2007)

Co nás čeká do ještě konce března, to už je jisté: komedie Superbad, český film Tomáše Vorla Gympl a kvalitní sci-fi Gattaca. Gympl má doporučenou prodejní cenu 799 korun (což je o stovku méně než zahraniční tituly) a navíc k němu dostanete i filmový soundtrack na CD. To ale nic nemění na faktu, že právě tento film současné majitele Blu-ray přehrávačů asi příliš nezaujme a nenadchne.

Z dubna podle všeho bohužel vypadlo původně ohlášené (viz Plán tuzemských Blu-ray filmů na únor – duben 2008) romantické drama Láska podle předlohy i legendární fantasy Dobrodružství Barona Prášila. Jediným zbývajícím titulem je romantická komedie Klikař Charlie, nic víc v plánu zatím není a to je celkem podezřelé. Uvidíme.

Zato v květnu se můžeme těšit na několik slušných filmů. V obvyklých týdenních rozestupech postupně vyjde thriller Tichý nepřítel, pokračování nechvalně proslulého thrilleru Hostel s „kreativním“ názvem Hostel II, zatím poslední díl zombie hororové série Resident Evil – Resident Evil: Zánik a pro klidnější povahy romantický muzikál s písněmi skupiny Beatles Across the Universe. Do edičního plánu se naopak nevrátilo kdysi ohlášené akční drama Roberta Rodrigueze Tenkrát v mexiku.

Letmo lze nahlédnout i do června, kde se zatím krčí jen nemastný neslaný historický snímek První rytíř, kterému moc nepomohl ani Sean Connery a Richard Gere. Nezbývá než čekat na další tituly.

Všechny filmy, které u nás oficiálně vyjdou, mají vždy české titulky a čím dál častěji také český dabing. Ten lze tentokrát rozhodně očekávat u hororu Resident Evil: Zánik, který je s ním už nějaký čas dostupný ze zahraničí. Informace o dalších titulech budou postupě doplňovány.

Všechny očekávané tituly jsou zaneseny ve zdejším kalendáři HD filmů včetně data předpokládaného vydání. Pokud film není potvrzený (sloupec Potvrz.), nelze s jeho vydáním v daném termínu stoprocentně počítat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Plán tuzemských Blu-ray filmů na duben - červen 2008

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Březen 2008 - 18:45

Obrázek uživatele Anonym

Tohle jednání nepochopím, distributoři si na jednu stranu stěžují na pirátství, ale na druhou stranu nedokáží uspokojit poptávku po dobrých filmech. Nedivil bych se, kdyby až se za nějaký čas rozhybe distribuce BD u nás nebyl o media valný zájem díky velké nabídce .mkv filmu při dnešní kvalitách ripů. Stále se cítím jak za železnou oponou.

Re: Plán tuzemských Blu-ray filmů na duben - červen 2008

Vložil d.f.h, 10. Březen 2008 - 18:48

Obrázek uživatele d.f.h

Není potřeba se tak cítit, železná opona už neexistuje a ze zahraničí si každý může objednat cokoliv. Jen je potřeba vykašlat se na český dabing nebo titulky a postavit se k celé věci opravdu světově, když už tedy :-). Trocha angličtiny ještě nikoho nezabila a ta nabídka stovek Blu-ray disků za velmi příjemné ceny za to opravdu stojí.

Re: Plán tuzemských Blu-ray filmů na duben - červen 2008

Vložil Anonym (bez ověření), 10. Březen 2008 - 18:52

Obrázek uživatele Anonym

osobně mi angličtina problém nedělá, ale nejsem jediný a lidé v mém okolí zas tak zdatní v AJ nejsou, takže tím pro me tato možnost padá a jsem odkázán na mkv ripy do kterých si bezproblemu dodám české DD

Re: Plán tuzemských Blu-ray filmů na duben - červen 2008

Vložil d.f.h, 10. Březen 2008 - 18:58

Obrázek uživatele d.f.h

Nedá se nic dělat. Já si tím samým prošel už před deseti lety při objednávání DVD ze zahraničí a zvyknul jsem si, že u nás má vždycky všechno pár let zpoždění a dlouhý start. Je potřeba se přizpůsobit, protože nám se nikdo přizpůsobovat nebude. Na to jsme moc malý a pomalý trh.