Philips Ultra HD Blu-ray přehrávač by mohl být brzy na trhu

vydáno 27. 5. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače | 2 komentáře

Tagy: 4K, Blu-ray přehrávač, Philips BDP7501, UHD, Ultra HD

Ultra HD Blu-ray přehrávač Philips BDP7501, který jeho výrobce představil na lednovém veletrhu CES, by mohl být dostupný již brzy.

Odhadujeme to řádově na několik měsíců, nicméně tuto informaci je třeba brát s rezervou. Není totiž jasné, zda bude model k dispozici i na českém trhu, ale lze to předpokládat. Novinka se totiž už v červnu (a to už je za rohem) dostane na americký trh, takže nedočkavci si ji budou moci objednat i tam.

V současné době existuje na trhu sice řada BD přehrávačů s podporou rozlišení 4K, v řadě případů se ale jendá o přístroje, které umí pouze převzorkovat Full HD obraz klasických BD disků. Nabídka „skutečných“ UHD BD přístrojů je omezenější – patří mezi ně například Panasonic DMP-UB900, nebo Samsung UBD-K8500. Kompaktní konkurent od Philipsu bude dostupný ve dvou verzích – jedna bude mít tělo z broušeného hliníku, druhá pak bude k dispozici v černé. A obě budou (v USA) stát 400 dolarů, tedy asi 10 tisíc korun (což by po připočtení DPH bylo zhruba stejně, jako cenovka Samsungu).

Ke specifikacím se řadí samozřejmě podpora high-dynamic range (HDR10), 4K upscaling pro disky, které nejsou v UHD, HEVC a VP9 dekodéry pro streamování 4K obsahu z Netflixu a YouTube, 3D přehrávání, integrovaná Wi-Fi, audio technologie Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio, výstupy HDMI 2.0a a 1.4a a speciální HDMI audi výstup pro připojení receiverů s HDMI přípojkou, které nedokážou přehrávat obsah chráněný HDCP 2.0.

Zdroj: Soundandvision

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Philips Ultra HD Blu-ray přehrávač by mohl být brzy ...

Vložil Harmy (bez ověření), 27. Květen 2016 - 19:42

Obrázek uživatele Harmy

Mě by spíš zajímalo, kdypak se na našem trhu dočkáme UHD Blu-Rayů. 4K televizi mám už přes rok a jelikož do budoucna určitě plánuji vyměnit i projektor za 4K model, tak bych rád filmy, které nově vycházejí, začal kupovat rovnou na UHD BD – balení, alespoň v USA, vždy obsahuje i standardní BD, takže teď bych se mohl dívat na BD a až upgradnu techniku na UHD, nemusel bych ty filmy kupovat znovu.

Re: Philips Ultra HD Blu-ray přehrávač by mohl být brzy ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 29. Květen 2016 - 22:36

Obrázek uživatele Michal Kubeček

film-game.cz už má v sekci „připravujeme“ tři tituly s dostupností 1.6., takže podle všeho brzy. Bohužel to má dva háčky: jednak mne žádný z těch filmů moc nezajímá, jednak jsou ceny obdobné jako kdysi u prvních DVD a prvních BD prodávaných u nás (900–1100 Kč).