Philips / TP Vision jde do HDR10+ na úkor Dolby Vision

vydáno 27. 11. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 20th Century Fox, Dolby Vision, HDR10+, Panasonic, Philips TV, podpora, Samsung, TP Vision

TP Vision, výrobce televizí značky Philips v Evropě, se podle vyjádření jednoho z jeho představitelů pro Video Magazin vydá cestou HDR10+ a nikoliv Dolby Vision.

Všechny jeho televize pro rok 2018 tak nabídnou podporu HDR formátu HDR10+ a vybrané modely pro rok 2017 se této podpory dočkají skrze aktualizaci firmwaru.

Formát HDR10+ byl vyvinut Samsungem jako alternativa k Dolby Vision – za tento formát se totiž musejí platit licenční poplatky, za HDR10+ nikoliv. Společně s Panasonikem a studiem 20th Century Fox zformoval Samsung počátkem letošního roku alianci za účelem propagace [HDR10+]. Do seznamu podporovatelů si tedy nyní můžete přidat i Philips, respektive TP Vision.

Společnost TP Vision doposud Dolby Vision ignorovala, a tak její rozhodnutí příliš velkým překvapením není. Je však zajímavé, že Philips TV ve Spojených státech jako samostatná společnost dala přednost právě konkurenčnímu Dolby Vision.

Je však třeba zmínit jeden detail. A sice fakt, že HDR10+ zatím není podporován systémem Android TV od Googlu, který TP Vision využívá jako platformu pro televize Philips. Ve verzi 7.0 Google přidal technickou podporu pro Dolby Vision, HDR10 a HLG. Je tak na každém výrobci hardwaru, aby si podporu přidal zvlášť.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře