Pět z nejlepších výrobků spotřební elektroniky patří Sony

vydáno 3. 9. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory, Foto a video

Tagy: 1080i, 3ClearVid, 3D, 3D LCD, APS-C, BRAVIA, BRAVIA ENGINE 3, CMOS, Cyber-shot, Direct-LED Backlight, DSC-HX5V, Dynamic LED backlight, EISA, Exmor R, fotoaparát, Full HD, GPS, Handycam, HDR-AX2000E, HX900, IFA 2010, Intelligent Sweep Panorama, KDL-52HX900, LCD, LED, Memory Stick, Motionflow 400 PRO, NEX-5, SensMe, Sony, Sweep Panorama, Sweep Panorama 3D, televizor, videokamera, Wi-Fi, WVGA, XAV-70BT, XLR, Xplod, ZAPPIN

Sony - logo

Evropská organizace pro obrazové a zvukové technologie známá hlavně pod anglickou zkratkou EISA ocenila nejnovější výrobky společnosti Sony v kategoriích, které zahrnují 3D televizi, foto-video přístroje i audio-video přehrávač do auta.

Jednotlivá ocenění získaly následující přístroje:

  • Nejlepší evropská 3D LCD televize (BRAVIA® KDL-52HX900)
  • Nejlepší evropský fotografický Mikro systém (NEX-5)
  • Nejlepší evropský kompaktní digitální fotoaparát (Cyber-shot™ DSC-HX5V)
  • Nejlepší evropská špičková high-end kamera (Handycam® HDR-AX2000E)
  • Nejlepší evropský audio-video systém do auta (Xplod™ XAV-70BT)

Jednotlivé produkty v čele s televizí BRAVIA KDL-52HX900 3D TV dokazují, že společnost Sony své nejnovější technologické poznatky a trendy umí úspěšně zprostředkovat svým zákazníkům. Přístroje využívající prostorového 3D jako je například fotoaparát NEX-5 jsou navíc prvními průkopníky technologií, které budou ještě tento rok následovat.

Kromě stále se rozšiřující řady výrobků podporujících 3D a dlouhodobě oceňovaných přístrojů z audio/video produkce Sony, potěšilo udělení nejvyššího ohodnocení za inovaci v oblasti digitálního zpracování obrazu a zvuku spadající pod kategorii auto vybavení a zábavy.

EISA je největší multimediální organizací v Evropě, jejíž členy tvoří téměř 50 odborných technických foto, video a audio magazínů z 20 států kontinentu. I tento rok vybírali nejlepší výrobky sami novináři spolu s nezávislými technickými experty.

Jednotlivá ocenění EISA za rok 2010–2011 byla předána zástupcům firem na slavnostním zasedání v Berlíně 3. září 2010.

BRAVIA® KDL-52HX900

Sony BRAVIA - Monolithic Design

Nejlepší evropská 3D‑LCD televize 2010–2011

Design nejvyššího modelu v řadě připomínajícího kamenný monolit se dokonale snoubí s nejmodernější technologií z dílny Sony. Na Full HD a téměř filmovém zážitku se podílí inteligentní technologie Dynamic LED backlight v kombinaci s Motionflow 400 PRO.

Porota EISA se k produktu vyjádřila následovně:

„Přístroj Sony KDL-52HX900 přináší mimořádnou kvalitu videa a extrémně realistické podání ve 2D i 3D. Preciznost a znalosti Sony jsou zřetelně rozpoznatelné ve vysokém kontrastu, plynulosti obrazu, za který odpovídá vynikající BRAVIA Engine 3, i dosud nevídaně funkčním přímém podsvícení vlastního panelu technologií Direct-LED Backlight. Na televizi lze přitom sledovat jak běžný 2D obraz tak prostorový obraz ve 3D. Sony KDL-52HX900 je navíc mnohem víc, než jen televize. Představuje centrum domácí zábavy všeho druhu – TV je vybavena Wi-Fi a internetovým prohlížečem. Tento přístroj je schopný přinést do každé domácnosti profesionální filmový zážitek ať už v 2D nebo 3D.“

NEX-5

Digitální zrcadlovka Sony NEX-5

Nejlepší evropský kamerový Micro systém pro sezónu 2010–2011

Jde o přístroj, který stejně dobře uspokojí náročné profesionály i amatérské fotografy. Nabízí bezpočet kreativních možností, které jsou dané jeho výměnnými objektivy a intuitivní pořízení záznamu ve 3D či natáčení Full HD videí.

Porota EISA se k produktu vyjádřila následovně:

„Ačkoliv je přístroj Sony NEX-5 nejmenším foto-video aparátem na světě ve své kategorii, dokáže zachytit snímky ve vynikající kvalitě díky velkému obrazovému CMOS čipu typu APS-C. Primárně je přístroj určený nováčkům ve fotografii a uživatelům kompaktů, kteří se chtějí posunout dál, takže má velmi jednoduché ovládání a srozumitelné menu. Uložené snímky i Full HD video záznamy můžeme sledovat na velkém otočném LCD displeji. Kromě funkce Sweep Panorama pro pořizování panoramatických záběrů se fotoaparát může jako první na světě pochlubit i programem Sweep Panorama 3D.“

Cyber-shot™ DSC-HX5V

Digitální fotoaparát Sony Cyber-shot HX5

Nejlepší evropský kompaktní fotoaparát roku 2010–2011

Kromě toho, že je dokonalým společníkem na cesty, má vysoce kvalitní záznam a okamžitou odezvu. Jeho tělo skrývá 10× optický zoom i GPS modul. Dalšími bonusy jsou natáčení filmů v HD rozlišení 1080i a funkce Sweep Panorama.

Porota EISA se k produktu vyjádřila následovně:

„Pokud hledáte kompaktní fotoaparát na dovolenou, která má zoom s vysokým přiblížením a bezpočtem chytrých funkcí, není lepší volba než právě Sony Cyber-shot DSC-HX5V. Nabízí 10× objektiv rozsahu 25–250 mm, ale i GPS, kompas a funkci Intelligent Sweep Panorama, nemluvě o baterii s dlouhou výdrží. Také záznam při 10 snímcích za vteřinu ve Full HD kvalitě nemá chybu a hodí se víceméně pro jakoukoli příležitost. Čip Sony Exmor R CMOS si poradí i se složitými světelnými podmínkami, z nichž vytvoří snímky či videa s minimálním digitálním šumem.“

Handycam® HDR-AX2000E

Videokamera Sony Handycam HDR-AX2000E

Nejlepší evropská high-end kamera 2010–2011

Tento model cílený na vážné zájemce o film je doslova napakovaný profi prvky i snadným a přesto přesným ovládáním. Nejkvalitnější Full HD záznam je docílen výkonným CMOS senzorem 3ClearVid a objektivy Sony řady G s 20× optickým zoomem.

Porota EISA se k produktu vyjádřila následovně:

„Tento model doslova stírá hranice mezi kamerou pro obyčejného uživatele a skutečného profesionála. Sony HDR-AX2000E kombinuje celou řadu manuálních prvků nastavení s profi XLR konektory a výkonným bateriovým zdrojem phantom pro externí mikrofony. Tří čipový záznam a 20× širokoúhlý objektiv jsou shodně zodpovědné za dokonalé detaily na záznamu pořízeném i při extrémně složitých světelných podmínkách. Kvalitní světlý hledáček s vysokým rozlišením a ovládání dotekem přes LCD displej, jakož i ukládání na SD kartu nebo Memory stick, nabízejí možnost profesionálního záznamu videa za dosud nevídanou cenu.“

Xplod™ XAV-70BT

A/V jednotka do auta Sony Xplod XAV-70BT

Nejlepší evropská A/V jednotka do auta pro rok 2010–2011

Přední panel tohoto funkcemi nabitého přehrávače zaujme jasným WVGA dotykovým displejem, který má 5× větší rozlišení než běžné QVGA A/V panely a nabízí tak výjimečný požitek při sledování záznamu z DVD disku nebo jiného připojeného média přehrávače.

Porota EISA se k produktu vyjádřila následovně:

„Pokud si chcete naplno užít multimediálních souborů v autě, pak si zvolte tento přístroj. Jeho 7“ obrazovka nabízí skvělou podívanou. Co nejlepší kvality zvuku a obrazu bylo docíleno vedením kabelů rádia i přehrávače a zdroje zcela separátně. Funkce jako například ‚ZAPPIN‘ umožňují rychle najít hledanou písničku, pokud vaší náladu zrovna nevystihne už program ‚SensMe‘. Ten je schopen analyzovat hudební styly i typ songu a vytvářet ucelený list podobně zaměřených skladeb. K tomu všemu přispívá i snadné ovládání, uživatelský komfort zde opravdu jde ruku v ruce s výkonem přístroje. A to je to, co ho dělá unikátním."

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře