Paranormal Activity 4 (mini recenze Blu-ray)

vydáno 8. 3. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, mini recenze, Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 (2012) (Blu-ray)

Paranormal Activity patří mezi filmy, jež mají radikální odpůrce i fanoušky, osobně jsem však ani jeden z táborů nikdy moc nechápal. Kdovíjak děsivá mi tahle bubáčina nikdy nepřišla, na druhou stranu však uznávám, že jde o koncept velmi chytrý a mnohé momenty z předchozích tří dílů jsou rozhodně hodné zapamatování.

Naneštěstí však nejde o případ čtvrtého dílu, který je prostě jenom blbý. A to ať už se bavíme o příběhu, jenž by mohl být synonymem dějového vakua, chování postav, jež mohou závidět inteligenci i gumídkovským tupounům, či řemeslu, které nedává v klíčových okamžicích ani trochu smysl.

Už u minulých dílů mě fascinovalo, že postavy natáčí i v ohrožení života a chovají se zásadně jako myši po zahlédnutí kusu sýra. Tentokrát je však jejich inteligence ještě víc na bodu mrazu, a jelikož i hororových momentů je k smrti málo (jeden zlomený vaz, jedna levitace a troje otevření dveří nestačí), přistihnete se už po pár minutách, že koukáte po ovladači, a o pár minut později ho použijete. Buď k přetáčení, anebo k vypnutí přehrávače. A uděláte dobře v obou případech, jelikož i konec ve vztahu k předchozím částem jednoznačně zklamává.

Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012)

TIP: Další FullHD screenshoty v PNG a podrobné technické informace o obrazu a zvuku najdete na našem Blu-ray profilu filmu

Technické provedení

Tady není moc co dodávat. Stejně jako předchozí díly Paranormal Activity i čtyřka spoléhá na přesnou reprodukci natočeného materiálu. Ve výsledku tak dostanete hromadu denních a nočních záběrů, které vypadají zhruba stejně, jako kdybyste si koupili dražší digitální aparát a natáčeli s ním všude možně bez dodatečného osvětlení a za použití „night vision“.

Exteriéry (úvodní fotbalový zápas) vypadají velmi dobře, když předvádí živé a realistické barvy, hezký kontrast a nejeví žádné známky komprese či šumu. Interiéry jsou na tom o něco hůř. Obraz je pobledlý a kromě nočních scén s Kinect čidli nabízí jen málo vizuálně působivých momentů. Noční režim pak vypadá… jako noční režim.

Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012) Paranormal Activity 4 (2012)

Tvůrčímu záměru odpovídá i zvuk, jenž je čistý a vyvážený, přičemž hlavními hvězdami jsou zesilované efekty při výskytu ducha. V takových chvílích budete mít pocit, že máte bubáka přímo za zády a i třískání dveřmi, popřípadě jiné ruchy zní na Blu-ray adekvátně. Vlastně by se dalo říct, že co se týče „found-footage“ filmů, je kvalita disku na pomyslném vrcholu.

Bonusy

Paranormal Activity nikdy nemělo kdovíjaké bonusy, což platí i u čtyřky. Najdete zde pouze „Nalezené záběry“, což je ve zkratce dalších 30 minut duchařské nudy, která se nedostala do kin.

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře