Panasonic vyvíjí nové profesionální 3D produkční systémy

vydáno 3. 8. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Foto a video

Tagy: 3D, Advanced Authoring Center, Blu-ray, Full HD, HDTV, NAB, NAB 2009, P2, Panasonic, plazma, videokamera

Panasonic - logo

První systém pro podporu produkce 3D obsahu s plným vysokým rozlišením Full HD.

Společnost Panasonic začala s vývojem profesionálních 3D produkčních systémů s plným vysokým rozlišením Full HD. První systém svého druhu v tomto odvětví vychází z profesionální P2 videokamery s dvojokou optikou a 3D kompatibilního plazmového monitoru s vysokým rozlišením.

Nový 3D produkční systém společnosti Panasonic se postará o jednodušší a efektivnější produkční proces i prostředí a přispěje ke zrychlení realizace produkcí 3D obsahu. To je dobrá zpráva pro ty výrobce, kteří zatím musí své 3D produkční systémy sami ručně sestavovat fyzickým propojením většího počtu 2D produkčních zařízení.

Modely 3D systému už mohli vidět i návštěvníci výstavy NAB 2009 v Las Vegas.

Panasonic v září 2008 uvedl první plazmový systém domácího kina s 3D plným vysokým rozlišením Full HD na světě. Systém je založený na technologiích plazmového zobrazování a Blu-ray. Společnost založila také středisko Advanced Authoring Center v laboratořích Panasonic Hollywood Laboratory, které podporuje hollywoodská studia při vytváření titulů pro Blu-ray disky s 3D plným vysokým rozlišením Full HD.

Každý komponent 3D produkčního systému s plným vysokým rozlišením Full HD značky Panasonic má jedinečné vlastnosti. P2 videokamera se dvěma objektivy zachytí přirozený a kvalitní 3D obraz. Díky polovodičové konstrukci P2 systémů bez mechanických částí videokamera umožňuje flexibilnější 3D snímání, a maximalizuje tak kreativitu filmových tvůrců.

3D videokamera Panasonic

Plazmové monitory Panasonic se používají v mnoha postprodukčních zařízeních v Hollywoodu a jsou uznávané předními hollywoodskými profesionály. Technologie a odborné zkušenosti získané na základě využívání v postprodukci umožnily společnosti Panasonic další vývoj v oblasti 3D zobrazování u plazmové technologie.

Výsledkem tohoto vývoje je kvalitní 3D plazmový systém zobrazování, který pomůže výrobcům 3D obsahu rychle a jednoduše ohodnotit obrazovou kvalitu materiálu.

Kvalitní 3D záznam v plném vysokém rozlišení Full HD prostřednictvím vlastního P2 systému Panasonic je umožněn dvojkanálovým záznamem obrazu s plným vysokým rozlišením Full HD na P2 kartu. Absence mechanických částí a kompaktnost P2 karet v zařízení pro záznam a střih 3D obrazu přispívá k flexibilní a efektivní produkci v terénu.

Ovládací systém 3D Panasonic umožňuje zobrazovat dynamické snímky v plném vysokém rozlišení Full HD pro levé a pravé oko, takže prohlížení 3D obrazu je možné na velkých zobrazovacích plochách. Dynamické snímky a přesné reprodukce barev, dosažené technologií vyzařování světla plazmy, umožňují kvalitní vyhodnocení 3D obrazu, které je v oblasti profesionální produkce obsahu potřebné.

„Společnost Panasonic pokračuje ve svém úsilí zprostředkovat divákům zážitek z 3D filmů v pohodlí vlastního obývacího pokoje prostřednictvím plazmového systému domácího kina s 3D plným vysokým rozlišením Full HD, který zahrnuje plazmový HDTV a přehrávač Blu-ray,“ říká technický ředitel společnosti Panasonic Corporation of North America Dr. Paul Liao.

„Profesionální obrazový produkční systém s 3D plným vysokým rozlišením Full HD, který vyvíjíme, zlepší prostředí pro 3D produkci a zrychlí vytváření 3D titulů.“

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře