Panasonic představuje 85palcový Full HD plazmový panel

vydáno 27. 7. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, Dual Link HD-SDI, DVI, Full HD, HDTV, InfoComm, InfoComm 2009, LAN, NeoPDP, Panasonic, Panasonic FUnction Slots, PDP, PJ-Link, plazma

Panasonic - logo

Společnost Panasonic, vedoucí hráč ve vývoji technologie Full HD plazmových panelů, uvedla na trh 85palcový Full HD plazmový panel, určený pro profesionální využití. Nový panel byl představen v červnu na veletrhu InfoComm 2009 na Floridě. Prodej obřích plazmových panelů začne v Japonsku a USA již na podzim.

Panasonic dlouhodobě vede globální trh s prostornými vysoce kvalitními panely a už v roce 2006 představil největší 103palcový plazmový panel na světě. Obří panely Panasonic získaly využití v širokém spektru komerčních a zákaznických aplikací, jako jsou například veřejné nápisy, vzdělávací tabule nebo vysílací zařízení pro domácí kina.

S krokem k digitalizaci v televizním vysílání i filmovém a televizním průmyslu se sbližují komunikační technologie a roste poptávka po prostorných panelech určených pro domácí využití. Panasonic nyní představuje 85palcový HD plazmový panel s nejnovější technologií vysoké kvality obrazu.

Nový 85palcový panel má velikost obrazovky shodnou se čtyřmi spojenými 42palcovými panely. Přináší energeticky šetrnou revoluční technologii Panasonic NeoPDP s dvojnásobným jasovým výkonem obrazovky.

S rozlišením pohyblivého obrazu 1080 řádek a kontrastním poměrem 40000:1 (max. 2000000:1 ) – nejvyšší hodnoty na světě – panel divákovi nabízí ostrý, kvalitní obraz se skutečnými barvami a opravdu hlubokou černou. Zobrazovací plocha má šířku téměř 1,9 metru a výšku 1,1 metru, takže dokáže bez problémů zobrazit člověka v životní velikosti. Panel má přitom hloubku pouhých 99 milimetrů.

Srovnání velikosti PDP Panasonic 85" a 42"

Prostorný a úzký plazmový panel je vybavený celou řadou aplikací pro profesionální užití. Díky terminálu LAN (PJ-Link) podporuje panel LAN kontrolu, což umožňuje spojení s jiným PJ-Link kompatibilním zobrazovacím systémem i vzdálenou správu panelu a kontrolu jeho vstupních signálů.

Panel je rovněž vybaven funkčními sloty Panasonic Function Slots, které umožňují uživatelům připojení až tří odlišných terminálových karet, například DVI nebo Dual Link HD-SDI.

Nový 85palcový full HD panel je prvním z představitelů velkoprostorové série panelů Panasonic. V porovnání se 103palcovým panelem je v profilu o 30 milimetrů tenčí, o 30 % lehčí na čtvereční palec a o 40 % lehčí v celkové váze (přibližně 130 kg).

Snížením hmotnosti bylo dosaženo vyšší mobility panelu a snadnější možnosti instalace. Zvýšení jasového výkonu umožňuje zmenšení a vysokou integraci použitých dílů, což se ve výsledku projevilo nízkou hloubkou a hmotností panelu.

Panasonic vyvíjí panely v takové kvalitě, která odpovídá všestranným potřebám zákazníků a dokáže vyhovět také komerčním požadavkům (prezentace pro přednáškové sály, video konference a digitální nápisy).

Panasonic nadále pokračuje v ekologické vizi zelenějších produktů a stal se první společností, která kompletně odstranila olovo z plazmových panelů. Plazmové televize Panasonic mají dlouhodobou životnost až 100000 hodin.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře