Panasonic má tři nové širokouhlé Full HD videokamery

vydáno 14. 1. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 1.0-sec Quick Start, Active Mode, AF / AE Tracking, Crystal Engine Pro, Eco mode, Full HD, HDC-HS60, HDC-SD60, HDC-TM60, iA, LCD, paměťová karta, Panasonic, pevný disk, POWER O.I.S., Relay Recording, SD, SDHC, SDXC, Smile Shot, Time Lapse Recording, Touch Screen Recording, videokamera, Wind Cut, Wind Noise Canceller

Panasonic - logo

Panasonic rozšiřuje svou nabídku videokamer o tři nové modely, schopné nahrávat v HD pomocí jednočipové technologie. Zachytit krásné záběry krajiny nebo větších skupin lidí už nebude problém díky 35,7 mm širokoúhlému objektivu s 35násobným novým inteligentním zoomem, který vychází z technologie Inteligentního rozlišení a umožňuje zachytit ostré a kontrastní záběry s velkým přiblížením.

Všechny tři videokamery nabízejí i oblíbený Panasonic režim iA (Inteligentní Auto), který obsahuje funkce POWER O.I.S., AF/AE Tracking, Inteligentní výběr scény, Inteligentní kontrolu kontrastu a nově přidanou funkci Rozpoznávání tváří. Nové modely jsou vybavené 35,7 mm širokoúhlým objektivem, který je ideální pro natáčení různých situací včetně autoportrétů, společných záběrů z interiéru a záběrů krajiny.

Obrazový snímač i čočka byly zdokonaleny tak, aby dosáhly 1,3 krát vyššího rozlišení než běžné videokamery s 2,1 M reálným snímáním pohyblivého obrazu a rozlišením 1080 horizontálních řádků. Technologie Inteligentní rozlišení umožňuje všem třem modelům nahrávat statický obraz o velikosti 5 megapixelů.

Kompaktní kamery v sobě skrývají 35,7 mm širokoúhlý objektiv s 25násobným optickým zoomem. Optický zoom zajišťuje krásný obraz bez zhoršení kvality obrazu. Navíc Inteligentní zoom, který umožnila technologie Inteligentní rozlišení, vycházející ze zdokonaleného zpracování obrazu, zajišťuje až 35násobné přiblížení. Lze tak dosáhnout velmi čistého Full HD obrazu i při vysokém zoomu.

Videokamera Panasonic HDC-SD60

Použití zoomu s sebou často nese nežádoucí efekt „třesoucí se ruky“. Tomu zabraňuje nová vylepšená funkce optické stabilizace POWER O.I.S. Když je kamera držena v ruce, často se alespoň minimálně pohybuje, navzdory tomu, že se ji uživatel snaží držet opravdu pevně.

Běžné O.I.S. stabilizační systémy nedokáží uspokojivě eliminovat jemné chvění rukou, na rozdíl od nového Power O.I.S., který koriguje chvění až pětkrát efektivněji. Režim Active mode minimalizuje rozmazání a umožňuje uživatelům natáčet za chůze a záběry i tak zůstanou ostré a čisté, což se týká všech způsobů natáčení, od širokoúhlých záběrů až po velká přiblížení.

Nově přidaná funkce Rozpoznávání tváří je velmi užitečná při zachycení kvalitních záběrů konkrétní osoby v davu. Snadno identifikuje uložené obličeje a automaticky jim přizpůsobí zaostření a expozici. Vybraný objekt navíc sleduje, i když se osoba pohne kdekoliv v rámci LCD rámečku, čímž je ideální pro natáčení videa.

Je možné zaznamenat a zaregistrovat až šest fotografií a vysoká přesnost rozpoznání funguje při různých natáčecích podmínkách díky registraci obličejů z různých úhlů nebo různých výrazů.

Další užitečnou funkcí obsaženou ve všech třech videokamerách, kterou ocení „lovci“ zajímavých záběrů, je Smile Shot. Díky ní videokamera automaticky nahraje statický obraz během standardního nahrávání, kdykoliv když zaznamená usmívající se obličej.

Videokamera Panasonic HDC-HS60

Model HDC-SD60 umožňuje nahrávání na SD paměťovou kartu, HDC-TM60 jak na SD kartu, tak i na vestavěnou 16 GB kartu. Hybridní HDC-HS60 zaznamenává jak na SD kartu, tak i na interní 120 GB pevný disk. Model HDC-SD60 je vysoce odolný vůči nárazům, protože nahrává na SDXC, SDHC nebo SD paměťovou kartu a nemá tedy žádné pohyblivé části.

To jej v kombinaci s kompaktní velikostí činí ideálním pro snadné natáčení při procházkách. Model HDC-TM60 umí nahrávat Full HD záběry na vestavěnou paměť nebo na SDXC, SDHC nebo SD paměťovou kartu a obsahuje i funkci Relay Recording. Ve chvíli, kdy se interní paměť při nahrávání videa zaplní, tato funkce automaticky přepne nahrávání na paměťovou kartu, aby se nepřerušil záznam.

Model HDC-HS60 obsahuje pevný disk o velikosti 120 GB až pro 51 hodin nahrávání v režimu HE. V kombinaci s 64 GB SDXC paměťovou kartou tak tato kamera zaručuje další čas nahrávání až o 27 hodin a 30 minut.

Další funkce nových modelů

Crystal Engine Pro

Všechny tři modely využívají technologii Inteligentní rozlišení a jsou vybavené funkcí Crystal Engine Pro, která pomáhá nahrávat extrémně jasný a ostrý obraz. Ten dokonce kvalitou předčí Full HD rozlišení 1920×1080. Eliminuje také barevné šmouhy, které se někdy objevují u objektů s ostrými hranami, a vytváří ostrý a čistý obraz.

Inteligentní zoom umožní až 35násobné přiblížení a koriguje zhoršení obrazu při digitálním zoomu, aby tak zaručil čistý Full HD obraz i při extrémním přiblížení. Nová funkce Redukce šumu minimalizuje šum vzniklý při nahrávání ve špatných světelných podmínkách, zatímco funkce Inteligentní rozlišení zajistí ostrý a jasný obraz.

Při nahrávání statického obrazu funkce technologie Interpolace pixelů a technologie Inteligentní rozlišení zajistí nahrávání vysoce kvalitního statického obrazu o velikosti 5 megapixelů. Vylepšením je take Full HD nahrávání 1920×1080 ve všech nahrávacích módech, včetně HE módu. Tak může každý zachytit více vzpomínek a příjemných zážitků co nejpřirozeněji.

Videokamera Panasonic HDC-TM60

Wind Noise Canceller

Nová funkce Wind Noise Canceller byla vyvinuta z předchozí funkce Wind Cut. Automaticky rozezná a potlačí zvuky větru a zachová jen přirozené zvuky přírody a prostředí.

1.0-sec Quick Start

Videokamera se zapne a vypne ve chvíli, kdy je LCD otevřené / zavřené. To umožňuje začít nahrávání jednu vteřinu poté, kdy je LCD otevřeno. Rychlý start umožňuje zachytit i nejprchavější momenty a také šetří energii tím, že uživatel může ponechat LCD zavřené, když nenahrává.

Nový Eco mode navíc automaticky vypne napájení ve chvíli, kdy přístroj po dobu pěti minut neběží, čímž redukuje zbytečné využívání energie a šetří baterii.

Time Lapse Recording

Time Lapse Recording je užitečná funkce, která přehraje scény jako západ slunce nebo rozkvétající květinu zrychleně. Nastavením nahrávacího intervalu na 1, 10, 30 vteřin nebo 1, 2 minuty si může uživatel prohlédnout dlouhou nahrávku ve zkráceném čase. Například 10minutová scéna západu slunce nahraná na nastavený interval 1 vteřiny se přehraje během deseti vteřin.

Touch Screen Recording

Všechny modely disponují dotykovou obrazovkou, díky které lze ikony jednoduše ovládat pouhým dotekem prstu. Dotyková obrazovka umožňuje uživatelům využít celou řadu funkcí intuitivně bez toho, aniž by museli zvednou oči od předmětu na displeji. Jednočipové kamery jsou vybavené velkým 2,7palcovým LCD s vylepšeným ovládáním.

Nové modely Full HD kamer budou na náš trh uvedeny približně v březnu 2010.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře