Panasonic HDC-SDX1 - videokamera pro vás i váš počítač

vydáno 20. 8. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AVCHD, Crystal Engine Pro, DVD, Facebook, Full HD, HD Writer AE2.6X, HDC-SDX1, Highlight Payback, HYBRID O.I.S., iA, iFrame, LCD, MPEG-4, O.I.S. Lock, Panasonic, Pre-Rec, Quick Power-On, Quick Start, SD, SDHC, SDX1, SDXC, Skype, Smile Shot, USB, videokamera, VW-BN2, YouTube

Panasonic - logo

Díky kompatibilitě s formáty MPEG-4 a iFrame je práce se záznamem absolutně jednoduchá a nahrávání na internet či vypalování disků zvládne i úplný začátečník.

Natočit dobré video a ještě se o něj rychle podělit se známými a rodinou – to dá občas zabrat. To ale neplatí pro videokameru Panasonic HDC-SDX1.

Stylové tělo nejštíhlejší videokamery na světě skrývá přesně to, co běžný uživatel od kamery očekává. Jednoduché, intuitivní ovládání a software, se kterým přenos záznamu do PC, na internet či vypalování disků hravě zvládne i amatérský uživatel. Navíc, kamera skvěle padne do ruky i do kapsy, takže ji můžete mít k dispozici všude tam, kde se dějí věci, na které nechcete jen matně vzpomínat.

I navzdory kompaktním rozměrům videokamera HDC-SDX1 nezaostává za svými podstatně většími a těžšími kolegyněmi. Vaše zážitky zvěční ve formátu AVCHD v v plném HD rozlišení 1920×1080 a širokoúhlý 35,8 mm objektiv obsáhne všechno, na čem vám záleží – objekty, lidi i prostředí okolo nich. Oceníte to zejména ve stísněných interiérech, ale i při natáčení rozlehlých scenérií.

Videokamera Panasonic HDC-SDX1

Obrazový procesor Crystal Engine PRO s technologií Inteligentní rozlišení umožňuje zvětšit hodnotu optického zoomu až na 23 násobné přiblížení, přičemž záběry si zachovají skutečně výbornou obrazovou kvalitu.

Novinkou je hybridní systém stabilizace obrazu HYBRID O.I.S.. Ten spojuje přednosti optické a elektronické korekce chvění rukou, takže i při zoomování či natáčení v pohybu, kdy bývá obraz roztřesený nejčastěji, dosáhnete nádherně ostrých záběrů. Ještě účinnější korekci nežádoucího chvění získáte stiskem tlačítka O.I.S. Lock na LCD panelu.

Práci s kamerou výrazně zjednodušuje velký 2,7palcový dotykový LCD panel s 230400 body. Jednotlivé funkce lze ovládat intuitivně pouhým dotykem, aniž byste, byť jen na chvíli, museli odtrhnout zrak od natáčené scény. Nejčastěji využívaná tlačítka zoomování a nahrávání jsou přitom umístěná vpravo od LCD panelu, což je výhodné při natáčení nízko u země nebo při natáčení autoportrétů.

Nová SDX1 si dokonale rozumí s počítačem a formáty MPEG-4 a iFrame, takže přenos videozáznamu do PC, či přímo na YouTube nebo Facebook bude záležitostí už jen několika okamžiků. Na přenos do počítače stačí USB kabel a zrovna tak jednoduše to zvládnou i majitelé Maců.

O upload na YouTube či Facebook se postará software HD Writer AE2.6X. Stačí dodržovat pokyny na monitoru a vaše první video umístíte na YouTube či Facebook tak rychle, jako byste v tom měli již několikaroční praxi.

Velmi pohodlné je i nabíjení baterie přes PC pomocí USB kabelu, takže odpadá potřeba nosit sebou nabíječku. USB kabelem můžete propojit kameru i s DVD vypalovačkou Panasonic VW-BN2, a videozáznam uložený na SDXC/SDHC/SD kartě snadno vypálíte na DVD. HDC-SDX1 vám poslouží i jako kamera pro aplikaci Skype.

Videokamera Panasonic HDC-SDX1

Další funkce HDC-SDX1

iA (Inteligentní automatika) s funkcí Rozpoznávání tváří

Funkce Inteligentní automatika sama nastaví nejvhodnější režim videozáznamu, takže stiskem jediného tlačítka iA máte postaráno o dokonalý výsledek po všech stránkách.

Funkce Rozpoznávání známých tváří automaticky zaostří na tváře nebo objekty, které jste si zaregistrovali (může jich být až 6) a zvolí vhodnou expozici. Vybranou osobu potom na LCD panelu sleduje kamkoliv se pohne a průběžně upravuje parametry nastavení. Tři ze zaregistrovaných osob můžete označit i jmény, které se zobrazí na displeji, jen co je objektiv zaznamená.

Nejkrásnější úsměvy vám neuniknou díky funkci Smile Shot, která automaticky pořídí statický snímek kdykoli kamera zaznamená usmívající se tvář.

Inteligentní automatika zahrnuje též další užitečné funkce, jako jsou například AF/AE sledování, Inteligentní kontrola kontrastu nebo Inteligentní výběr scény. Všechny tyto funkce se aktivují jediným stiskem tlačítka iA, můžete se tak plně věnovat natáčení a o vše ostatní se postará kamera.

Rychlé zapnutí (Quick Power-On)

Zapínání kamery je absolutně jednoduché a rychlé – stačí odklopit LCD panel a nahrávat můžete už přibližně za 1 sekundu. Zrovna tak rychle kameru vypnete zavřením panelu. Díky tomu vám už neujde žádný dobrý záběr a baterie nebude spotřebovávat energii když nenatáčíte. Navíc, při aktivovaném režimu Quick Start začne kamera natáčet už po cca 0,6 sekundy po otevření displeje.

Funkce Pre-Rec

Po aktivaci funkce Pre-Rec natáčí kamera nepřetržitě 3sekundové záběry do vyrovnávací paměti. Když potom spustíte natáčení, předešlé 3 sekundy se přidají na začátek záznamu. Takto můžete například okamžik vstřelení gólu zachytit i tehdy, když tlačítko nahrávání stisknete až v momentě, kdy je míč už v síti.

Highlight Playback

Funkci Highlight Payback oceníte zejména v případech, kdy si potřebujete co nejrychleji prohlédnout natočený záznam. Všechny změny scény, zoomování nové tváře apod. najde systém inteligentního indexování a automaticky přehraje detekované scény, takže máte hned přehled o tom, zda je na záznamu všechno důležité. Zrovna tak si můžete přehrát jen scény, které obsahují vámi zadané tváře.

Sekvenční snímání

Když potřebujete analyzovat určitý moment – například golfový či tenisový úder – poslouží vám funkce sekvenčního snímání, která umožňuje rozdělit 1sekundový záběr až na 60 statických snímků, případně 3 sekundy do 180 snímků.

Kamera HDC-SDX1 bude na českém trhu dostupná v září 2010.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře