Panasonic HDC-SD600 - profesionální kvalita s nejsnadnější obsluhou

vydáno 27. 4. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video | 3 komentáře

Tagy: 1080i, 1080p, 3MOS, Full HD, HDC-SD600, HDMI, Panasonic, POWER O.I.S., SD600, videokamera, Wind Noise Canceller

Panasonic - logo

Žádný dobrý film ani rodinné video nevznikne bez kvalitní techniky. Nová videokamera Panasonic vyniká nejen prvotřídními parametry, ale také inteligencí, která pomůže i méně zkušeným uživatelům.

Společnost Panasonic představuje novou videokameru s 3čipovou technologií 3MOS a rozlišením 1920×1080 (Full HD). Kvalita videozáznamu dosahuje profesionálních parametrů – na rozdíl od běžných modelů natáčí Panasonic SD600 progresivní záznam s frekvencí 50 snímků za sekundu (1080/50p). Výsledkem je špičkový obraz s bohatou kresbou detailů bez sebemenších stop moiré či šumu.

I přes profesionální výkon nabízí tento model kompaktní rozměry a snadné ovládaní, takže nic nebrání tomu, abyste si natočili krásné záběry z rodinného výletu na Kokořín nebo se pokusili získat svého prvního Oskara za nejlepší kameru.

Videokamera Panasonic SD600 je vybavena 3čipovým systémem 3MOS, který používají profesionální televizní kamery. Díky této technologii je v obraze i ve slabém světle mnohem méně šumu než u běžných spotřebních videokamer. Další předností je přirozená reprodukce barev s jemnými tonálními i barevnými přechody. V režimu fotografování lze s modelem SD600 pořídit snímky v rozlišení 14,2 megapixelů.

Videokamera Panasonic HDC-SD600

Na kvalitu obrazu má zásadní vliv kvalita optiky. Panasonic SD600 je osazena špičkovým objektivem renomované značky Leica s vysokou světelností f1,5 a 12× optickým zoomem. Objektiv nabízí nezvykle širokoúhlé ohnisko 35 mm (ekvivalent 35 mm filmu), které se hodí v nejrůznějších situacích, například při natáčení atraktivní krajiny nebo  rodinné oslavy v interiéru.

Rozsah zoomu lze prodloužit až na osmnáctinásobek pomocí digitální technologie Inteligentní Rozlišení, která přináší podstatně lepší výsledky a kvalitnější kresbu detailů než běžné digitální zoomy.

Při reprodukci videozáznamu na televizorech s velkou úhlopříčkou se každý záchvěv ruky kameramana projeví nepříjemným rozostřením nebo šmouhou v obraze. K těmto jevům nejčastěji dochází při velkých zvětšeních, kdy je velmi obtížné udržet kameru v klidu bez opory.

Nepevnou ruku kameramana skvěle koriguje výkonný optický stabilizátor POWER O.I.S., který brání roztřesení obrazu až pětkrát efektivněji v porovnání s konvenčními stabilizačními systémy. Účinně brání i nízkofrekvenčnímu rozostření způsobenému například dechem kameramana.

V režimu Active se navíc stabilizátor automaticky nastaví na optimální korekci v pohybu, což výrazně pomáhá především při natáčení za chůze. Výsledkem je čistý obraz bez pohybového rozostření či digitálních artefaktů v celém rozsahu zoomu.

Videokamera Panasonic HDC-SD600

Maximální komfort při natáčení poskytuje režim inteligentní automatiky iA. Díky němu může záznamy v maximální kvalitě pořizovat skutečně každý, včetně úplných začátečníků. K dispozici je i kvalitní automatické ostření se systémem rozpoznávání tváří – velmi oblíbená funkce, kterou uživatelé znají z digitálních fotoaparátů Panasonic LUMIX.

Systém rozpoznává jakékoli obličeje v záběru, ale také předem označené tváře přátel – stačí je jednou uložit do paměti a příště už na ně kamera sama nejen zaostří, ale také odpovídajícím způsobem nastaví expoziční hodnoty. Mezi další přednosti patří například vylepšené nahrávání zvuku s funkcí Wind Noise Canceller, který účinně tlumí šum větru.

Záznam se ukládá na paměťové karty SDXC, SDHC nebo SD. Vzhledem k absenci pohyblivých součástek je kamera velmi odolná proti otřesům. Nezanedbatelnou výhodou ukládání záznamu na kartu je kompaktní provedení kamery a její nižší hmotnost. Na paměťovou kartu s kapacitou 64 GB se vejde cca 27,5 h záznamu v prokládaném rozlišení 1080i nebo 5 hodin a 20 minut v nejvyšším rozlišení 1080/50p.

Kamera disponuje HDMI konektorem, takže lze záznam snadno přehrát na libovolné televizi s odpovídajícím rozlišením.

Videokamera Panasonic HDC-SD600 bude uvedena na trh v červnu. Její cena dosud nebyla stanovena.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Panasonic HDC-SD600 - profesionální kvalita ...

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Duben 2010 - 7:33

Obrázek uživatele Anonym

O kvalitách této kamery nepochybuji. Má však jeden velký nedostatek. POSTRÁDÁ HLEDÁČEK!!! To je neomluvitelné. Kamera bez hledáčku je nedodělek.

Re: Panasonic HDC-SD600 - profesionální kvalita ...

Vložil Stíhač (bez ověření), 27. Duben 2010 - 9:44

Obrázek uživatele Stíhač

V tom případě doporučuji řadu 700, ta hledáček má, i když myslím, že ten taky nebude nic moc. Ovšem za ty peníze je to bomba. http://www.camcorderinfo.com/…ew-37681.htm Tady důkladná recenze.

Re: Panasonic HDC-SD600 - profesionální kvalita ...

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Květen 2010 - 11:20

Obrázek uživatele Anonym

Dobry den chtel bych se zeptat na rozdil kvality videa mezi hdc-HS300 a touto novou kamerou. Jelikoz u obou je udavané full hd rozlišení. Děkuji.