Panasonic DMC-FT2 - odolný fotoaparát s robustním tělem

vydáno 13. 3. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AF Sonic Speed, AVCHD Lite, CCD, DMC-FT2, DMW-MCFT2, Dolby Digital Stereo Creator, Face Detection, fotoaparát, FT2, iA, IPX6, IPX8, LCD, LED, LEICA DC VARIO ELMAR, LUMIX, MJPEG, Panasonic, POWER O.I.S., SD, SDHC, SDXC, Venus Engine HD II, Video Divide, Wind Cut

Panasonic - logo

Panasonic představuje nový fotoaparát LUMIX DMC-FT2, který je určen především příznivcům outdooru a extrémních sportů. Ti mají konečně k dispozici vysoce odolný fotoaparát pro focení v náročných podmínkách – je vodotěsný až do hloubky deseti metrů, přežije pád z dvoumetrové výšky, snese mrazy až do –10°C a neublíží mu ani prach a písek.

Uvnitř robustního těla se skrývá nový výkonný procesor s integrovanou technologií Inteligentní Rozlišení a širokoúhlý 28 mm objektiv, díky kterému se záběry pod vodní hladinou pořizují mnohem snadněji i tam, kde má fotograf omezené možnosti pohybu. Fotoaparát obstojně nahradí i videokameru a kvalitně pořídí videozáznam v HD rozlišení.

Nechybí ani oblíbený režim iA (Inteligentní Auto), který fotografování a nahrávání videa maximálně usnadní. S vylepšeným optickým stabilizátorem POWER O.I.S. lze nafotit ostré snímky i v horších světelných podmínkách a na kvalitu fotografií nebude mít vliv ani chvějící se ruka na spoušti.

Díky odolnosti a širokému výběru funkcí je DMC-FT2 ideálním fotoaparátem pro všechny outdoorové nadšence, kteří aktivně tráví volný čas.

Digitální fotoaparát Panasonic DMC-FT2

Robustní tělo a 28 mm širokoúhlý objektiv s 6× inteligentním zoomem

Model FT2 je osazen kvalitním 28 mm širokoúhlým objektivem LEICA DC VARIO ELMAR s 4,6násobným optickým zoomem. Objektiv je složen z deseti prvků a hranolu v osmi skupinách, obsahuje 1 ED čočku a 5 asférických čoček se šesti asférickými plochami.

Inteligentní zoom rozšiřuje přiblížení o 1,3násobek při zachování stejné kvality obrazu. K dispozici je i funkce extra optický zoom, která prodlouží rozsah zoomu až na hodnotu 9,8× (při rozlišení 3 megapixely) využitím výkonného 14,1megapixelového CCD snímače.

Robustní FT2 je vodotěsný až do hloubky deset metrů a odolný proti prachu (odpovídá standardům IPX8 a IP6X). Gumové vypodložení a zesílené skleněné a uhlíkové pryskyřice uvnitř fotoaparátu zajišťují odolnost při ponoření do vody a účinně brání vniknutí prachu i písku.

LCD panel byl oproti předchozímu modelu FT1 zesílen tak, aby odolal tlaku vody až do hloubky deset metrů.

Technologie Inteligentní Rozlišení v novém procesoru Venus Engine HD II

Jasné a ostré záběry je možné získat díky rychlému a výkonnému procesoru Venus Engine HD s novou technologií zpracování obrazu, která je označována jako Inteligentní Rozlišení. Tato technologie dokáže automaticky detekovat tři oblasti snímku – obrysy, detailně prokreslené oblasti a oblasti jemných přechodů (gradace) – a ty posléze zpracovat do jasnějšího a ostřejšího obrazu.

Inteligentní zoom prakticky rozšiřuje poměr zvětšení až na 1,3násobek uváděných hodnot při zachování kvality obrazu a dokonce i při aktivaci digitálního zoomu. U nastavení vysokých hodnot citlivosti ISO se někdy stává, že se při procesu redukce obrazového šumu ztrácí detaily snímku – technologie Inteligentní Rozlišení však dokáže i tyto detaily uchovat.

Procesor Venus Engine HD přináší souběžné zpracování obrazových signálů (multitasking) a superrychlou odezvu. Prodleva mezi stisknutím spouště a exponováním snímku je přibližně 0,005 sekundy, takže není problém zachytit i bezprostřední momentky.

Extrémní rychlost automatického zaostřování (AF Sonic Speed) dokáže zaostřit na snímaný předmět už v průběhu 0,24 vteřiny (širokoúhlé zobrazení) / 0,28 vteřiny (teleskopické zaměření). Vysokorychlostní procesor má vynikající energetickou účinnost a na jedno nabití akumulátory lze pořídit až 360 snímků.

Digitální fotoaparát Panasonic DMC-FT2

Nová úroveň nahrávání videa ve vysokém rozlišení a režim iA

Kromě videozáznamu v počítačovém formátu Motion JPEG dokáže model DMC-FT2 pořizovat videoklipy i ve formátu AVCHD Lite, který je kompatibilní s televizory a dalšími výrobky spotřební elektroniky. Ve srovnání s Motion JPEG nabízí tento formát téměř dvojnásobnou délku záznamu.

Model FT2 je rovněž vybaven funkcí Dolby Digital Stereo Creator, která umožňuje pořizovat i zvukový záznam ve vysoké kvalitě. I v režimu pro videozáznam je k dispozici výkonný 4,6násobný zoom a oblíbená funkce iA (Inteligentní Auto). Optický stabilizátor obrazu POWER O.I.S. zároveň dokáže kompenzovat chvění ruky, a to i při použití vysokého přiblížení.

Nově přidaná funkce Střih videa (Video Divide) umožňuje rozdělit záznam na dvě části a nechtěnou část ještě v přístroji zkrátit anebo přímo vymazat. Pro pořizování videozáznamů je uživateli k dispozici rovněž funkce Větrný filtr (Wind Cut), která účinně eliminuje rušivé zvuky větru.

Vylepšený stabilizátor obrazu POWER O.I.S. a technologie Inteligentní Rozlišení

Zdokonalená funkce stabilizace obrazu POWER O.I.S. nabízí výrazně vyšší výkon – a účinné odstranění nízkofrekvenčních vibrací, jako je například běžný třes lidského těla, takže oproti běžným přístrojům zachytí dramaticky větší množství ostrých fotografií.

Model DMC-FT2 je vybaven vylepšenou funkcí Rozpoznání tváří (Face Detection). Pro přesnější detekci lze pro každou osobu registrovat tři snímky obličeje. Pokud se úhel pohledu změní na horizontální, tak se pootočí i zobrazované jméno, aby jej bylo možné snadno přečíst.

Uživatel má dále k dispozici funkci inteligentního výběru scény, která dokáže automaticky vybírat ze šesti scénických režimů – Makro, Portrét, Krajina, Noční portrét a nově přidaný Západ slunce.

Nová technologie Inteligentní Rozlišení se automaticky aktivuje v režimu iA, což zaručí jasnější a ostřejší obraz jak v režimu fotografie, tak v režimu videa. Díky funkci Inteligentní zoom dosahuje fotoaparát přiblížení srovnatelného s 6× optickým zoomem.

Digitální fotoaparát Panasonic DMC-FT2

2,7palcový inteligentní LCD panel s 230000 body

Fotoaparát FT2 má 2,7palcový inteligentní LCD panel s 230000 body s širokým zorným úhlem a antireflexní úpravou. Jas panelu se upravuje automaticky (celkem má 11 úrovní) v závislosti na intenzitě okolního světla, čímž je zajištěna maximální možná viditelnost za všech podmínek.

Velký panel zaručí vynikající úroveň detailu a uživatel má možnost ještě před fotografováním zkontrolovat nastavení automatického ostření.

Další možnosti fotozábavy

Bohatá nabídka scénických režimů reflektuje různorodost fotografických situací a umožňuje i natáčení videa. Nejčastěji používané outdoorové režimy si uživatel může jednoduše volit přímo pomocí ovladače na horní straně fotoaparátu.

Nově je k dispozici režim Vysoká Dynamika (High Dynamic), který umožňuje zachytit scénu s upravenou expozicí. Integrované LED nasvícení výrazně pomáhá fotografování ve tmě, silikonové pouzdro zase tlumí případné nárazy a chrání před poškrábáním.

K fotoaparátu lze dokoupit pouzdro (DMW-MCFT2) pro fotografování pod vodou – díky němu je fotoaparát použitelný až do 40metrové hloubky. Kromě běžných paměťových karet SD/SDHC podporuje DMC-FT2 i SD formát nové generace se zvětšenou kapacitou s označením SDXC (SD eXtended Capacity).

Lumix DMC-FT2 ve čtyřech barevných provedeních – oranžové, modré, žluté a stříbrné bude v prodeji již během března 2010 za doporučenou MOC 10495 CZK.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře