Pan Wonka a jeho Blu-ray čokoládovna

vydáno 2. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Charlie and the Chocolate Factory, DigiBook, film, Karlík a továrna na čokoládu, Pan Wonka a jeho čokoládovna, Warner Bros., Willy Wonka & the Chocolate Factory

Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Dětská kniha Karlík a továrna na čokoládu britského spisovatele Roalda Dahla se dočkala dvou velmi volných filmových adaptací. Ta novější, Karlík a továrna na čokoládu Tima Burtona, už na Blu-ray vyšla, alespoň u nás v Evropě. Do světa vysokého rozlišení teď má namířeno i Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory, FDb.cz) z roku 1971 s Gene Wilderem v hlavní roli.

Autor knižní předlohy se sice dal svého času slyšet, že tento film docela upřímně nenávidí, to samé by ale zřejmě prohlásil i o novější verzi s Johnny Deppem… Kdyby se jí ovšem dožil. To sem ale tak docela nepatří.

Fantastický (místy i trochu fantasmagorický) muzikál vydává na Blu-ray v regionu A (USA) 20. října studio Warner v rámci své DigiBook edice, což znamená především obal v podobě knihy a čtyřicetistránkovou plnobarevnou brožurku s fotografiemi. Na jednovrstvém 25 GB disku bude kromě filmu samotného audiokomentář herců, kteří hráli dětské postavy, dokument Pure Imagination: The Story of Willy Wonka & the Chocolate Factory, původní dokumenty a čtyři samostatné písně.

Blu-ray disky studia Warner nejsou regionálně kódovány, americké vydání tedy bude možné přehrát na evropských přehrávačích. Pokud bude na disku česká jazyková podpora, tak jen na některé z mutací pro region B (Evropa), to ovšem ještě nebylo oficiálně oznámeno.

Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká!

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře