Oživlí nemrtví na posledním mrtvém HD DVD

vydáno 14. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: 1080p, Deadlands, Deadlands 2: Trapped, Deadlands: The Rising, Dolby Digital, film, HD DVD, PCM, válka formátů

Deadlands 2: Trapped (2008)

Ano, vidíte dobře. Na tom samém místě, kde se pravidelně dozvídáte informace o připravovaných Blu-ray vydáních zajímavých filmů, dnes přinášíme skutečně šokující zprávu z tábora mrtvých technologií. Ačkoliv je HD DVD venku ze hry už od začátku minulého roku a od té doby v tomto formátu nevychází žádné filmy, teď se stal zázrak.

TIP: Pokud nevíte, že dříve existovaly dva formáty optických HD disků a nic vám neříká ani pojem válka formátů, určitě si přečtěte klíčový článek Toshiba oficiálně potvrdila konec HD DVD s přehledem všech souvisejících událostí.

Zombie horor Deadlands 2: Trapped je typickým nízkorozpočtovým (pouhopouhých 6 tisíc dolarů!) snímkem, který si odbyl premiéru v roce 2008, na festivalu Louisville Fright Night Film Fest získal ocenění Nejlepší zombie film a pak mohl klidně upadnout v zapomenutí.

Jeho režisér Gary Ugarek, který má na svědomí i předchozí film série Deadlands: The Rising, se ale rozhodl uchovat ho na věčné časy a zvolil k tomu skutečně odpovídající formu. Ve spojení s distributorem Anthem Pictures doslova na koleně připravil HD DVD vydání, limitované počtem pěti set kusů.

Protože se s největší pravděpodobností jedná o poslední film, který kdy na HD DVD vyšel, potenciální sběratelská hodnota způsobila velmi rychlé „vyprodání“ předobjednávek, a to i přes poměrně vysokou cenu třiceti dolarů.

Film měl původně vyjít 27. října, vzhledem k technickým problémů se ale vydání muselo odložit na 8. prosince a nakonec by se k solidárním fanouškům měl dostat až někdy v těchto dnech (na vině jsou především potíže se sehnáním funkční linky na lisování HD DVD).

Čistě technicky se jedná o standard (1080p 2,35:1 video, Dolby Digital 5.1 a PCM 2.0 audio), disk je ale nabitý po obsahové stránce. Kromě „normální“ necenzurované verze filmu totiž obsahuje ještě takzvanou workprint verzi (pracovní sestřih), k oběma natočil režisér úvodní řeč a namluvil audiokomentář, o další audiokomentář se postaral britský filmový tvůrce Nick Thomson (I Am Zombie Man, Contempt of Conscience) a k dispozici je kromě trailerů také celá řada dokumentů v celkové délce více než tří hodin.

Zdá se vám to celé uhozené? Možná, ale rozhodně je to stylové – k zombie žánru se na chvíli oživlá mrtvá technologie zatraceně hodí.

Ostatně i my máme raritní HD DVD, které je prvním a zároveň posledním českým filmem, který u nás na HD DVD vyšel. Pokud jste o HD DVD vydání Horem pádem nikdy neslyšeli, tak se nemáte zač stydět. Na podzim roku 2007, kdy se tento nakonec neúspěšný vzorek objevil na brněnském INVEXu, totiž jen naprosto zanedbatelné promile lidí tušilo, co to vlastně to vysoké rozlišení je…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Oživlí nemrtví na posledním mrtvém HD DVD

Vložil st39.6 (bez ověření), 15. Prosinec 2009 - 0:36

Obrázek uživatele st39.6

omfg, to chci … ciste kvuli ty sberatelsky hodnote!

Re: Oživlí nemrtví na posledním mrtvém HD DVD

Vložil d.f.h, 15. Prosinec 2009 - 1:11

Obrázek uživatele d.f.h

Myslím, že už je těch 500 kousků fakt pryč… Ale možná se pletu.

Re: Oživlí nemrtví na posledním mrtvém HD DVD

Vložil st39.6 (bez ověření), 15. Prosinec 2009 - 9:06

Obrázek uživatele st39.6

bude casem na eBayi ;)