Ouija (mini recenze Blu-ray)

vydáno 25. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, Ouija

Ouija (2014) (Blu-ray)

Hračkářská fabrika Hasbro vydělala jmění na filmové adaptaci Transformers a od té doby se snaží najít další zlatý důl. S Bitevní lodí to úplně nevyšlo, vojáčci G.I. Joe relativně uspěli a jak dopadl pokus vytěžit spirituální desku Ouija, o které jste možná ani nevěděli, že na ni má Hasbro práva? Jako většina filmů z produkční stáje Michaela Baye.

Ouija je typickým zástupcem moderních hollywoodských hororů. Kreativita odešla ještě před prvním řádkem scénáře na dovolenou, herecké obsazení se vybíralo spíše podle konfekčních velikostí modelů a modelek než talentu a ani za kamerou se neobjevil někdo, koho by výsledná látka nějak zvlášť zajímala. Výsledkem je otřesně nudná rutina, postrádající byť jen jediný svěží nápad, pokus o nadhled či drobný detail jménem atmosféra.

Ouija se doslova táhne jako sopel a nebýt přepáleného zvuku u každé lekačky, je vysoce pravděpodobné, že by se vám povedlo u filmu usnout. Většinu filmu se totiž téměř nic neděje, postavy bloumají po tmavých lokacích a ani vyvolaný bubák nenaservíruje sekvenci, která by zarazila zadek pevně do sedačky. Zvraty přichází přesně podle žánrových šablon, všechny jsou vidět na kilometry pomyslného filmového pásu daleko a zájem o postavy je i v závěrečné fázi filmu na stejné úrovni jako zájem o kariérní osud Ládi Hrušky. Často se říká, že lepší tohle než drátem do oka. Kdybych si ale mohl vybrat mezi Ouijou a kusem měděného vodiče, bez váhání sáhnu po druhé variantě. Alespoň by ta bolest trvala méně než 90 minut.

Ouija (2014) Ouija (2014) Ouija (2014) Ouija (2014)

TIP: Další FullHD screenshoty v PNG a podrobné technické informace o obrazu a zvuku najdete na našem Blu-ray profilu filmu

Technické provedení

Bayovy režijní i produkční výtvory vždy patří k technické špičce a ani Ouija není výjimkou. Připravte se na nádherně čistý obraz, jenž naplno splňuje standardy digitální filmařiny. Černá je sytá, kontrast parádní, kresba ani jednou nezaváhá a úroveň detailů vyráží dech. Podání barev je rovněž v naprostém pořádku, takže pokud jste čekali na potvrzení kvality disku, tak ano, Ouiju si v případě zájmu můžete s klidem pořídit.

Dokonce i zvuk (DTS-HD MA 5.1) by si totiž vysloužil jedničku s hvězdičkou. Soundtrackově sice není o co stát, ale disk kombinaci dialogů, ruchů a hudby prezentuje v naprosto bezkonfliktní podobě. Dialogy jsou čisté a nikdy nezanikají. Ruchy především u lekaček šlapou jako přesně namazaný stroj. A dynamický rozsah stopy patří mezi žánrovou špičku.

Ouija (2014) Ouija (2014) Ouija (2014) Ouija (2014)

Bonusy

Ouija nabízí jen slabých 12 minut bonusů v podobě tří krátkých featurettů. Co se z nich dozvíte? Co je to spirituální deska, zda se jí tvůrci sami bojí a něco málo o její historii.

Filmgame.cz Blu-ray filmu Ouija poskytla k recenzi distribuční společnost Bontonfilm. Děkujeme. Disk můžete zakoupit v obchodě Filmgame.cz

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře